• De winnaars: Marwin van Diermen(l) en René van Nimwegen

    Anton Kunenborg

Hart-van-Nederlandtoernooi

18-03-2019, 10:36 | Lezersnieuws | Frans

Het volgeboekte Hart-van-Nederlandtoernooi op zaterdag 16 maart bij Jeu-de-boulesclub De Hakhorst in Leusden is gewonnen door het doublet Marwin van Diermen en René van Nimwegen.

Het populaire toernooi kon wederom rekenen op spelers uit alle windstreken van ons land. Zo waren er spelers uit Steenwijk, Hattem, Hoogeveen, Dieren, Zaltbommel, Pijnacker, Haarlem, Alkmaar en natuurlijk uit onze eigen regio. Al met al een toernooi waar getalenteerde spelers aan deel namen.

Het Hart-van-Nederlandtoernooi wordt gespeeld met doubletten (dubbels). Na 2 voorrondes wordt een poule-indeling met 4 poules gemaakt op sterkte gerekend naar de uitslagen van de voorrondes. De uiteindelijke winnaars van het toernooi plaatsten zich als zevende, van de 8, in de A-poule.

Met zo veel sterke deelnemers wordt ook een bijzondere prestatie van de Hakhorsters gevraagd. In de eerste ronde hebben Edith en Arnold van der Loo al alle zeilen moeten bijzetten en dat is hen gelukt. Na de voorrondes bleek dat het team Carla van Tellingen - Marco van Gils en het team Edith en Arnold van der Loo als Hakhorsters de B-poule hadden bereikt, de één na sterkste poule.

Zo halverwege de middag begon het tweede gedeelte van het toernooi: de directe eliminatie met complementaire rondes. De spelers spelen dan nog eens 3 á 4 wedstrijden. Een lange en vermoeiende dag.

De laatste partij van René van Nimwegen, speler van DOSC Den Dolder, en Marwin van Diermen, speler van De Hakhorst Leusden, werd met belangstelling gevolgd door de andere deelnemers van DOSC en De Hakhorst. Zij zagen dat René en Marwin zich de trotse kampioenen van dit Hart-van-Nederlandtoernooi mogen noemen. Ook de organiserende club De Hakhorst deelde in de vreugde omdat Marwin lid is van de club.

Het zeer geslaagde toernooi begon om 10 uur en eindigde om 19.30 uur.