• Spanningen thuis, bijvoorbeeld door echtscheiding of ziekte?

    Lariks

Gratis training voor kinderen die thuis stress ervaren

25-03-2019, 10:19 | Lezersnieuws | lariks

In elk gezin zijn wel eens spanningen, maar in sommige gezinnen zijn de spanningen heftiger of duren ze langer. Bijvoorbeeld als een gezinslid lichamelijk of psychisch ziek is, als ouders vaak ruzie hebben of gaan scheiden, of als er zorgen zijn over werk of geld… 

Wat leren de kinderen?

Ze leren dat ze niet de enige zijn die veel spanning of stress meemaken en dat zij niet de oorzaak zijn van die spanningen. Ook leren kinderen hun gevoelens te herkennen, zich te uiten en trots te zijn op wat goed gaat. Er wordt gepraat over ruzie en lastige situaties en er wordt geoefend hoe de kinderen hun grenzen kunnen aangeven. Denk aan: ‘Wanneer ben je bang, boos of verdrietig? Wat voor situaties vind je moeilijk? Hoe ga je om met ruzie? Hoe geef je je grenzen aan? Waar ben je trots op? enzovoort. Handpop Kamil de Kameleon speelt een centrale rol in de oefeningen, verhalen en knutselprojecten.

Ook voor de ouder(s)

Voor de ouder(s) zijn er twee informatiebijeenkomsten waarin wordt verteld wat de kinderen in de groep doen en waarom. Er wordt uitleg gegeven over de invloed van spanning en stress op het gezin en op het functioneren van kinderen. Ook worden er handvatten gegeven hoe daar het beste mee om te gaan.

Er zijn 8 bijeenkomsten op donderdag van 15.00 - 16.30 uur in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Aanmelden via: www.sociaalplein-leusden.nl of bel Lariks: 033 303 44 44. Deelname is gratis.