• v.l.n.r. voorzitter Daan van Westen, penningmeester Alessandro Sciortino en wethouder Jan Overweg tekenen het huurcontract van de nieuw te bouwen turnhal op het Burg. Buiningpark in Leusden.

    M. de Vries

Gemeente Leusden en Gymnastiekvereniging Impala tekenen huurcontract

01-04-2016, 16:00 | Lezersnieuws | GV Impala

Nieuwe turnhal medio 2017 klaar

GV Impala kan vanaf september 2017 gebruikmaken van de splinternieuwe turnhal in Leusden. Wethouder Jan Overweg (accommodatiebeleid), voorzitter Daan van Westen en penningmeester Alessandro Sciortino van Impala zetten op 29 maart jl. hun handtekening onder het huurcontract.

Een belangrijke mijlpaal

Voor Impala is het in gebruik nemen van de turnhal een belangrijke mijlpaal en een grote verbetering. Nu gebruikt de vereniging sporthal De Korf, MFC Antares en gymzalen de Meent, Berkelwijk en Lijsterbeslaan. Alle turntoestellen moeten steeds worden opgebouwd en afgebroken. In de nieuwe turnhal krijgen de toestellen een vaste opstelling, wat veel verloren lestijd scheelt. Bovendien wordt de turnhal voorzien van een sportvloer.

Turnhal èn sporthal voor Impala, Antilopen en LHV

De turnhal vormt een geheel met de nieuwe sporthal op het Burg. Buiningpark achter de kantine van KC Antilopen. Drie verenigingen maken straks van het nieuwe complex gebruik: korfbalvereniging Antilopen, handbalvereniging LHV en Impala. Samen met de gemeente stelden zij een programma van eisen op. De gemeente schrijft vervolgens een aanbesteding uit.

De turnhal meet 33x20 meter en is 6 meter hoog. Er komt een vaste opstelling met een valkuil van 1,5 meter diep. De tribune telt 100 vaste zitplaatsen en 70 staanplaatsen. Achter de turnhal verrijst een sporthal van 44x28 meter.

Sociaal-maatschappelijke functie

Het huurcontract werd ondertekend tijdens de algemene ledenvergadering van GV Impala, waar ook wethouder Albert Dragt aanwezig was. Hij sprak over het belang van sport en de rol die Impala als grootste binnensportvereniging in Leusden speelt. Hij benadrukte het grote aantal jonge leden en de sociaal-maatschappelijke functie van GV Impala in het leren gezond te bewegen en sporten.

Wethouder Jan Overweg vertelde over de lange weg die is afgelegd sinds negen jaar geleden de eerste plannen voor een turnhal ontstonden. Mede dankzij beleidsmedewerker Jan Nijdeken en Emiel van der Heiden (begeleider van Synarchis) bereikten de gemeente en de verenigingen een akkoord over een nieuwe sporthal en turnhal, die in september 2017 in gebruik kunnen worden genomen.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Daan van Westen, voorzitter van GV Impala, telefoon 06-23776848 of e-mail: daan.van.westen@gvimpala.nl