• Frank de Kleer als Igor Krulsnor

    onbekend

Frank de Kleer speelt 'Igor leest zich vrij' met aansluitend Kinder-zwerfboekenmarkt in Theater De Tuin

14-10-2018, 20:06 | Lezersnieuws | Yteke

Igor krulsnor (Frank de Kleer) is de bekendste goochelaar van Verweggistan. Na een paar jaar toeren door Nederland gaat hij terug naar zijn vaderland. Daar, in Verweggistan, vertelt hij zijn vrienden en familie over Nederland. Zijn landgenoten begrijpen niets van zijn verhalen. Een soort winkel waar je boeken mag lenen? Een lamp langs de weg die aangeeft of je mag rijden of niet? De verhalen van Igor worden niet geloofd. Igor voelt zich eenzaam.

 

Opeens ontdekt Igor dat iemand een paar kinderboeken in zijn tas heeft gestopt! Het zijn ‘zwerfboeken’, dat zijn boeken die kinderen laten zwerven zodat andere kinderen ze ook kunnen lezen. Hij legt de boeken in het clubhuis neer, waar alle inwoners ’s avonds spelletjes spelen. Steeds meer landgenoten worden nieuwsgierig naar zaken als: schaatsen, bibliotheken, rookworsten en meer van dit soort Hollandse dingen. Igor kan nu weer blij goochelen.

 

De Kinderzwerfboek Markt

Na de voorstelling wordt in de foyer van het theater voor de kinderen een Kinderzwerfboek Markt gehouden. De plaatselijke ambassadeur van Kinderzwerfboek is aanwezig met een mooie collectie Kinderzwerfboeken. Alle kinderen mogen twee Kinderzwerfboeken uitzoeken. En heb je zelf nog kinderboeken waar jij op uitgekeken bent? Neem ze dan mee, om uit zwerven te sturen! Bijvoorbeeld voor de kinderen van de Voedselbank. Wel even aan je ouders vragen of het mag!

 

Speelduur: 60 minuten + Kinderzwerfboek markt 60 minuten

 

Woensdag 24 oktober, 14.30 uur, € 9,00, 5-10 jr. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.