• Femke Halsema

    Stephan Vanfleteren

Femke Halsema met politieke memoires in Theater De Tuin

24-03-2016, 20:21 | Lezersnieuws | Yteke Köllner-Weerstra

Op 1 april a.s. komt Femke Halsema naar Theater De Tuin om te spreken over haar nieuw verschenen boek Pluche. Een openhartige autobiografie waarin zij zich rekenschap geeft van haar politieke jaren. In Pluche blikt zij terug op haar leven in de landelijke politiek: van haar begintijd als nieuwbakken Kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de invloed die de politiek op haar leven heeft gehad - op haarzelf en haar denken en handelen, maar ook op de mensen om haar heen: haar vrienden, man en kinderen. Pluche geeft een unieke en spraakmakende inkijk in de landelijke politiek.

Halsema's politieke carrière valt samen met een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse politiek. Met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders veranderden de Nederlandse politiek en samenleving dramatisch. 'Een schitterend gevecht met idealen, dagkoersen en de onmacht van de Haagse politiek.' aldus Jeroen Smit, journalist, bedrijfskundige en hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Om misverstanden uit de wereld te houden, tijdens deze lezing zal het NIET gaan over Halsema's politieke standpunten en de partij Groen Links. Het is geen politieke avond, maar een open avond over haar persoonlijke herinneringen aan haar Haagse tijd. Na afloop van de lezing is Femke Halsema beschikbaar om haar boek voor u te signeren (boek verkrijgbaar op de avond zelf).

Deze lezing is een gezamenlijk initiatief van Theater De Tuin en The Readshop Express Leusden.

Vrijdag 1 april, 20.00 uur, € 5,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa bij Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden, geopend ma, di, do, vr en za van 11.00-15.00 uur.