• Schilderen in de pluktuin te Stoutenburg

    Martin Vermeul

Expositie Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2018

15-10-2018, 07:59 | Lezersnieuws | Ad

Op 20 en 21 oktober exposeren de schilders van de Buitenschilderweek Leusden - Woudenberg 2018 hun werken van dit jaar inontmoetingscentrum De Bron, Hoefijzer 18 in Leusden

De feestelijke opening is op zaterdag 20 oktober om 15.00 uur door mevrouw Bonnie van Vugt, coördinator van de Bron,

Er zijn hapjes en drankjes (geen alcohol).

In de week van 9 tot en met 14 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast e.d. was daar welkom. Het was prachtig weer. Op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben 42 kunstenaars hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn zeker al 20 jaar een begrip in Leusden en Woudenberg.

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Martin Vermeul (lid van de Kunstberg in Woudenberg) en Carel Wiggerman (lid van de Vrije Kwasten in Leusden) die dit jaar werden bijgestaan door Wanda Landwaart en Ad Oostveen, eveneens leden van de Vrije kwasten. 

De fraaie en inspirerende schilderlocaties waren deze keer;  de boerderij en de autosloperij van de familie Mastenbroek aan de Driftakkerweg  in Leusden met talloze curiosa, de Pluktuin en Theehuis Stoutenburg, de molen Den Olden Florus in Terschuur met de omliggende tuinen van de familie Brons. In Woudenberg de boerderij van de familie van de Peut op de Meent en de tuinen van Tiko  aan de Maarsbergseweg. In de tuinen van Tiko stonden enkele oldtimers en motoren opgesteld.

Het prachtige weer maakte deze schilderweek voor de kunstenaars die meededen een inspirerende week en sommige deelnemers vonden het zelfs een extra vakantieweek.

De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag 20 en 21 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in ontmoetingscentrum De Bron, Hoefijzer 18 in Leusden.