• de exposanten met hun werk

    Simon Kuijvenhoven

expositie

06-08-2018, 15:25 | Lezersnieuws | Carel

Van 8 september tot 3 november exposeren in Galerie De Kunstberg (Cultuurhuis) in Woudenberg  de Leusdense (amateur-) kunstenaars Carel Wiggerman met schilderijen en Yvonne Majolee met beelden, onder de titel  “Vanuit het hart”

De feestelijke opening is op zaterdag 8 september om 16.00 uur door John ter Weijde en met hapjes en drankjes en live muziek door Gildor van Beers.

Carel (1940) tekent al vanaf zijn kinderjaren. Vanaf 1992 volgde hij gedurende 10 jaar schilder- en beeldhouwlessen bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en vervolgens een 3-jarige zaterdagopleiding aan de kunstacademie Artibus (Utrechts Centrum voor de Kunsten).  Nog steeds volgt hij vele cursussen en workshops bij verschillende kunstenaars.

Zijn vaak kleurrijke werk ontwikkelde zich van realistisch en figuratief steeds meer richting figuratief/abstract. Vaak kan je wel herkennen waar het om gaat maar is de vorm niet meer belangrijk. Mens en dier spelen een belangrijke rol in zijn werk.

Hij tekent en schildert bij voorkeur met acrylverf, houtskool, Oost-Indische inkt, aquarel. Ruimtelijk werk in allerlei steensoorten en brons.

www.carelwiggerman.nl

Yvonne (1967) is in 2012 begonnen met beeldhouwen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na enkele jaren les van Joop Geldof, beeldhouwer in Leusden volgde ze een 3-jarige opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst (VABK) te Zeist. Naast haar werk als oncologieverpleegkundige is zij parttime beeldhouwster en volgt  regelmatig workshops.

In haar werk wil zij graag de emotie vangen, van een gebeurtenis, een relatie. Veel is terug te voeren op haar eigen  leven maar ook zijn er de emoties die vanuit haar werk een uiting vinden in de steen.  De uitdaging om die emoties te pakken maar de kijker ook vrij te laten om zijn of haar eigen emotie te voelen bij het beeld maakt het steeds weer spannend. De betekenis van een beeld is voor ieder mens anders maar die kan de kijker zelf vinden of interpreteren. Als het beeld uitnodigt tot kijken is de kunstenares in haar opzet geslaagd.

Yvonne werkt met allerlei steensoorten (speksteensoorten, albast, serpentijn, seleniet) en brons.

Deze expositie zal haar eerste zijn na de examenexpositie van de VABK.

 De expositie is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 op de 1e etage van het Cultuurhuis.

Adres Cultuurhuis:
Dorpsstraat 40
3931 HE Woudenberg