• Wethouder Erik van Beurden en Projectleider IkWilWatt René Pie openen het Energieloket

  • Wethouder Erik van Beurden aan het woord

  • Opening Energieloket tijdens BKL Bijeenkomst bij Bloemendal Bouw

Energieloket Leusden: professioneel ontzorgen, bewust lokaal

17-02-2016, 07:31 | Lezersnieuws | IkWilWatt

LEUSDEN Wethouder Erik van Beurden gaf dinsdag 16 februari samen met René Pie, projectleider van IkWilWatt, het startsein voor het Energieloket Leusden tijdens de BKL bijeenkomst bij Bloemendal Bouw. Het energieloket, een online platform waar inwoners van Leusden terecht kunnen met al hun vragen over energiebesparing en duurzaamheid. Van Beurden: "Het doel is inwoners van Leusden te ontzorgen in hun vragen over energiebesparing. Professioneel advies, lokaal in Leusden. Als onderdeel van IkWilWatt past het Energieloket perfect in het plaatje van de Samenleving Voorop: we gaan dit gewoon doen!"

Elke gemeente is verplicht in 2016 een Energieloket te bieden aan bewoners. Van Beurden geeft aan dat Leusden het Energieloket niet lanceert vanwege die verplichting. "Het Energieloket is één van de pijlers op het programma van IkWilWatt. We spraken vorig jaar al over de introductie van het loket. Het doel is bewoners te ontzorgen in de vragen over energiebesparing en duurzaamheid. Een zoektocht via Google overspoelt je met informatie. Het Energieloket biedt de juiste informatie en nog lokaal ook. Professioneel ontzorgen, dichtbij huis. Dat is het Energieloket."

Samenleving voorop in energiebesparing

Veel mensen kiezen er bewust voor in Leusden te wonen vanwege de natuur. Steeds meer bewoners richten zich op duurzaamheid. Buurtkracht Alandsbeek is daar een mooi voorbeeld van: samen gaan voor een duurzame wijk. Van Beurden: "We signaleren dat de energiesituatie steeds meer onderdeel wordt van de woningwaarde. Dit gaat verder dan een milieuattitude. Lagere woonlasten en comfort staan hoog op de wensenlijst van bewoners van Leusden. Met veel woningen uit de 70 en 80-er jaren is er nog veel te doen in Leusden. Het Energieloket kan daarbij helpen. Hierdoor past het ook uitstekend bij de Samenleving Voorop!"

IkWilWatt meer lokale bedrijven

Van Beurden stipt nog een ander doel aan van het Energieloket. "We willen zichtbaar maken dat zowel bij de gemeente, partners, verenigingen en de samenleving energiebesparing en duurzaamheid op de agenda staan. Dat willen we met het Energieloket faciliteren. Dit doen we als gemeente niet zelf, dat brengen we onder bij IkWilWatt". Dat het Energieloket nu al van start gaat past binnen de werkwijze van Van Beurden: "We moeten hier niet lang over discussiëren, maar gewoon doen. Dat levert ook energie op en dat maakt nieuwe bedrijven vast enthousiast zich aan te sluiten.