• Thomas Rau

    VPRO tegenlicht

Discussieavond: Eigen-dom wordt eigen-slim?

21-09-2018, 15:31 | Lezersnieuws | De Groene

Wat betekent het als we niet langer spullen bezitten, maar alleen gebruiken? En voor de manier waarop producten worden gemaakt, hoe wij bouwen, voor innovatie en voor economische groei?

Producten worden zo ontworpen dat ze gepland snel verouderen, terwijl grondstoffen opraken en afvalbergen groeien.

Stel nu dat we geen lampen meer kopen maar licht. Dan zal degene die ons het licht verkoopt ervoor zorgen dat de lamp niet een bewust verkorte levensduur heeft maar lang meegaat. Stoppen met produceren en kopen van nieuwe spullen die nog nét niet kapot zijn. Onze huidige economie-van-meer transformeren naar een economie-van-beter.

De werkgroepen Groene Kerk van de Prot. gemeente Leusden en de Geref. Kerk Vrijgemaakt, in samenwerking met De Groene Belevenis organiseren 4 oktober een vertoning van de Tegenlicht documentaire ‘Einde van bezit’ met Thomas Rau, de duurzaamste bouwmeester van Nederland met een aansluitende discussie. De discussie wordt geleid door Jan Overweg (vml. wethouder).

De avond vindt plaats bij Kerkgebouw de Koningshof, Blekerij 33 Leusden en begint om 20.00 uur. Vrije toegang voor alle geïnteresseerden.

In oktober vinden diverse lezingen en activiteiten plaats rondom duurzaamheid. Een overzicht is te vinden op www.duurzaamdoenleusden.nl.