• Dieuwertje Blok

    NTR

Dieuwertje Blok opent de Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Leusden

04-01-2019, 11:48 | Lezersnieuws | talitha

Fans van Dieuwertje Blok opgelet. Woensdag 23 januari om 09 uur komt de televisiepresentatrice naar de Bibliotheek Leusden. Dat wordt groot feest.

Dieuwertje Blok leest eerst het verhaal “Een Huis voor Harry” van Leo Timmers voor. Daarna is er voor alle kinderen een lekker en avontuurlijk ontbijt, samengesteld met hulp van Lidl.

Met de komst van Dieuwertje Blok trapt de Bibliotheek Leusden de Nationale Voorleesdagen af. Vanaf 23 januari staan er tal van activiteiten gepland. Naast het voorleesontbijt is er ook nog een theatervoorstelling (23 januari om 15u). Op 30 januari is er een voorleesfeestje met Talitha, ook om 15uur. Tussendoor zullen verschillende kinderdagverblijven de Bibliotheek Leusden bezoeken.

Voorlezen geeft een voorsprong

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om hen heen te begrijpen.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die lezen leuk vinden een streepje voor hebben in het leven. Zij kunnen makkelijker leren en hebben daar hun hele leven profijt van.

En plezier in lezen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

Kinderen waar veel mee wordt gepraat en waar de ouders vaak mee lezen hebben op hun 4e jaar 30 miljoen meer woorden gehoord dan kinderen waarbij dit niet gebeurt.  De achterstand van deze laatste groep is maar heel moeilijk in te halen en resulteert uiteindelijk vaak in laaggeletterdheid.

 

Om voorlezen te stimuleren organiseert de Bibliotheek Leusden regelmatig voorleesfeestjes. De toegang is altijd gratis.

De Nationale voorleesdagen


De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van stichting CPNB. Dit jaar staat het boek “Een Huis voor Harry” centraal van Leo Timmers. Het prentenboek gaat over een kat die de weg kwijtraakt als hij tikkertje speelt met vlinder Vera.

Deelnemen aan het voorleesonbijt is gratis

Alle activiteiten in de Bibliotheek Leusden zijn gratis. Voor het voorleesontbijt met Dieuwertje Blok geldt wel dat aanmelden noodzakelijk is, aangezien er helaas beperkt plek is.
Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Eemland.