• Dieuwertje Blok

    Henry Faber

Dieuwertje Blok leest voor tijdens Voorleesontbijt in de Bibliotheek Leusden

10-01-2019, 11:26 | Lezersnieuws | Team

Op woensdag 23 januari vindt de start van De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Leusden plaats. Dan is er een Voorleesontbijt in de bibliotheek. Dieuwertje Blok leest het verhaal 'Een huis voor Harry' voor en de Lidl verzorgt een heerlijk ontbijt.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 23 januari tot en met 2 februari. Traditioneel start deze week met een Voorleesontbijt. Op 23 januari lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voor de Bibliotheek Eemland vindt dit festijn op 23 januari in de Bibliotheek Leusden plaats. Dieuwertje Blok (bekend van o.a. het Sinterklaarjournaal) leest voor. Peuters en hun ouders/verzorgers kunnen vanaf 09.00 uur aanschuiven voor het verhaal 'Een huis voor Harry' en een ontbijtje dat gesponsord wordt door de Lidl. Het is noodzakelijk om je van tevoren aan te melden.

Over ‘Een huis voor Harry’

‘Een huis voor Harry’ is een boek van Leo Timmers. Het boek is door bibliothecarissen verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden?