• Barbara Klous Cat Advocate

    Wabe Bakker
  • Logo CFC

    ISFM

Dierenkliniek Leusden ontvangt 'Cat Friendly Clinic' status

21-02-2018, 10:51 | Lezersnieuws | Wabe Bakker

Dierenkliniek Leusden is met het ontvangen van het CFC-certificaat officieel een 'Kat Vriendelijke Praktijk' geworden.

Het Cat Friendly Clinic programma is ontwikkeld door de Internationale Vereniging van Kattengeneeskunde (ISFM).

Het doel van dit uitgebreide programma is het bevorderen van het welzijn van katten en het bieden van een hoog niveau diergeneeskundige zorg voor katten die de praktijk bezoeken en/of moeten worden opgenomen voor verzorging en verpleging.

Wanneer het certificaat behaald wordt heeft men voldaan aan een lange lijst aan criteria, waaronder eisen aan het zo veel mogelijk gescheiden houden van katten en honden. Zo is er een aparte wacht- en spreekkamer voor katten en beschikt de praktijk over een aparte opnameruimte voor katten, waar ook de grootte en inrichting van de hokken de katten helpen in alle rust te herstellen. Daarnaast is het personeel getraind in het zo stress-vrij mogelijk omgaan met katten, wordt er ook op katten gerichte nascholing gevolgd en is er met de aanschaf van verschillende diagnostische middelen rekening gehouden met specifieke kattenwensen.

Met Barbara Klous (paraveterinair) beschikt de praktijk over een eigen 'Cat Advocate'. Zij is verantwoordelijk voor de juiste naleving van de criteria die de praktijk kat vriendelijk maken. Ze is er trots op dat de praktijk nu deze status heeft behaald, "we willen er alles aan doen om er zeker van te zijn dat het bezoek aan de dierenarts voor katten een belevenis wordt waarbij ze zo min mogelijk stress ervaren. Dit helpt bovendien hun baasjes om er minder tegenop te zien om naar de praktijk te komen wanneer dit echt nodig is. Door het doorlopen van alle eisen van het Cat Friendly Clinic programma hebben we ons toegewijd aan een hoog niveau van diergeneeskundige zorg aan katten. Ook onze website heeft nu een aparte afdeling voor katten met veel informatie, bijvoorbeeld tips over het vervoeren van katten naar de praktijk! "

Kijk voor meer informatie en een indruk van de praktijk op www.dierenkliniekleusden.nl