• Denise Jannah

Denise Jannah kruipt in de huid van Ella Fitzgerald in haar voorstelling 'ELLA!'

22-11-2015, 11:41 | Lezersnieuws | Yteke Köllner-Weerstra

ELLA! gaat over het leven van de legendarische Jazzzangeres Ella Fitzgerald, de First Lady of Song. Weinigen weten dat achter de glansrijke carrière van Ella Fitzgerald een grimmige jeugd schuil ging. Toen zij de legendarische 'Amateur Night' in het Apollo Theatre in Harlem, New York won, veranderde haar leven spectaculair en groeide ze uit tot de 'Queen of Jazz'

Denise Jannah tourt over de hele wereld, ze is de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekende bij het vermaarde Amerikaanse Jazzlabel Blue Note Records, stond al zeven keer op North Sea Jazz Festival en trad op voor Koningin Beatrix en Prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela. Denise Denise Jannah won al twee Edisons en andere prestigieuze nationale en internationale awards. Naast haar internationale zangcarrière trad Denise jannah op in diverse musicals waaronder 'A Night at the Cotton Club", 'Ain't Misbehavin' en 'Joe, de Musical'. ELLA! ging in 2014 in première en maakte een zeer succesvolle tour langs verschillende theaters. Daarom is deze voorstelling in 2015 opnieuw te zien.

Zaterdag 28 november, 20.00 uur, € 18,00. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa bij Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden, ma/za 11.00-15.00 uur.