• de wethouder geeft uitleg over het afval scheiden

    Appel en Eelman communicatie

De Heerd en De Holm afvalvrij

16-01-2017, 12:30 | Lezersnieuws | De Groene Belevenis

Met de start van het nieuwe jaar zijn de scholen de Heerd en de Holm meegegaan in de veranderde afvalinzameling in Leusden. Dat betekent dat zij hun PMD (plastic, metaal en drankkartons) apart gaan houden. Daarnaast gaan ze groente en fruit afval scheiden en werken daardoor aan minder restafval. Iedere klas heeft 4 afvalbakken; voor papier en karton, PMD, GFT en restafval.

Gemeente Leusden heeft er voor gezorgd dat zij als school een PMD en GFT container hebben gekregen zodat zij ook daadwerkelijk hun gescheiden afval kunnen laten ophalen.

Wethouder van Beurden was bij deze feestelijke start op de scholen en heeft met de leerlingen afval gedunkt in de Nederland Schoonbasket op het schoolplein. De leerlingen hebben het afval in de juiste container opgevangen.

Kirstin Siteur en Jolijn Brouwer, de directrices van beide scholen hebben samen met de wethouder van Beurden en Jolanda Zeilmaker van De Groene Belevenis een intentieverklaring getekend dat zij hun uiterste best doen om (rest)afvalvrij te worden.