• Kamioensteam De Hakhorst 2

    Tjitske Moro

De Hakhorst 2 kampioen

13-04-2019, 17:00 | Lezersnieuws | Frans

Jeu-de-boulesclub De Hakhorst 2 is zaterdag kampioen geworden in de 5e klasse van de Nationale Petanque Competitie (NPC), seizoen 2018-2019.

 Voor en in de laatste jeu-de-bouleswedstrijd tegen de Nijeboulers in Nijkerk was de spanning merkbaar, immers er moest minimaal gelijk worden gespeeld om kampioen te worden. De wedstrijd wordt gespeeld met 8 spelers, die totaal 8 partijen, zowel doubletten (dubbels) als tripletten(drietallen), spelen. Het begin liep niet geheel naar wens, maar De Hakhorst 2 herpakte zich prima.

 Een mindere eerste ronde leverde nl. 2 verloren partijen op en 1 gewonnen partij.

 De Hakhorst 2 begon zo met een 2 tegen 1 achterstand aan de volgende ronde. Gelukkig  lukte het de spelers om beide tripletpartijen te winnen, waardoor de achterstand van 2 tegen 1 werd omgebogen naar een voorsprong van 3 tegen 2.

 Dit gaf de nodige stimulans en met winst wist het team de laatste 3 doubletpartijen naar haar hand te zetten.

Met een einduitslag van 6 tegen 2 winst en 28 saldo punten is De Hakhorst 2 toch nog ruimschoots kampioen geworden. De promotie naar de 4e klasse van de Nationale Petanque Competitie was een feit!!

Team De Hakhorst 2: Anja Engelbert, Cora Martens, Dolly Wijnbelt, Tjitske Moro, Arie Wijnbelt, Paul Dijkstra, Tom Martens en Koen Verf.