• Arthur Japin signeert na afloop de boeken van zijn publiek.

    Gerda van Ekris

De Bibliotheek Leusden en Rotary Leusden verwelkomden Arthur Japin in het AFAS Theater

07-11-2017, 13:20 | Lezersnieuws | Hanneke de Witte

In het AFAS Theater in Leusden vond afgelopen maandagavond 6 november de literaire avond met schrijver Arthur Japin plaats. Hanneke de Witte van Bibliotheek Leusden en Tim de Bondt van Rotary Leusden heetten hem en het publiek in de uitverkochte zaal hartelijk welkom.

Arthur Japin is een meester in het vertellen van zijn verhaal. Hij las niet voor, maar hij veranderde in 'Modest', een personage uit zijn boek 'Kolja'. Het verhaal is zo pakkend geschreven, dat je het boek, er eenmaal aan begonnen, niet meer weglegt. Het publiek luisterde geboeid en aanschouwde een schrijver, die zich liet meevoeren in zijn eigen karakters. Japin liet zich bij het schrijven inspireren door de Tsjaikovski's en door Sint-Petersburg.

Bibliotheek Leusden en Rotary Leusden, die dit soort schrijversavonden in het verleden vaker samen hebben georganiseerd, kijken met veel plezier terug op deze geslaagde avond. Beiden zien hierin een stimulans om de samenwerking op dit vlak voort te zetten.

De eerstvolgende schrijversontmoeting is op zondagmiddag 19 november met Jan Brokken in de Tuin. Dat is een concertlezing samen met pianist Marcel Worms, naar aanleiding van het boek "De Kozakkentuin".

Fotografie: Gerda van Ekris