• Aandacht voor de collecte voor natuurmonumenten

    Natuurmonumenten

Collecte Natuur Monumenten 2019

14-06-2019, 10:13 | Lezersnieuws | Joyce

Collecteren om ruimte te maken voor wilde bloemen

Van 23 juni tot en met 29 juni gaan vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren. De ruim 10.000 collectanten van Natuurmonumenten zamelen geld in om wilde bloemen te redden. Want die verdwijnen in snel tempo uit ons landschap en dat is een groot probleem.

Wilde bloemen vormen de basis van een gezonde natuur. Zonder bloemen zijn er geen insecten. En insecten zijn weer een belangrijke voedselbron voor veel vogels. Natuurmonumenten wil daarom wilde bloemen weer de ruimte geven. Teo Wams, directeur natuurbeheer: “We proberen zoveel mogelijk dieren en planten te beschermen en te behouden. Daar moeten we veel voor doen, van begrazing door koeien en schapen tot het herstellen van bijna verdwenen landschappen als heide en bloemrijke graslanden. We zaaien bloemen in plukweides, vlinderidylles of op voedselakkers voor wilde dieren.” De opbrengst van de collecte is van groot belang voor de natuur in Nederland! Wams: “Met een gift van € 2,50 kunnen we ruim 1m2 grond weer in bloei zetten. Ook kleine giften helpen ons dus.”

 

10.000 bloemenredders

In bijna 300 gemeenten gaan 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Leusden. ‘Ik organiseer de collecte in de Tabaksteeg omdat ik het belangrijk vind dat de natuur gezond en divers blijft in ons land. Ik maak me zorgen om het verdwijnen van wilde bloemen en loop daarom graag mee’. ‘Hou jij ook van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten.’

Ook zoeken we in heel Leusden nog naar nieuwe collectanten. Wil je mee lopen, ga dan naar de website www.natuurmonumenten.nl en meld je aan of neem contact met mij op. Wijkcoördinator Joyce Bokhorst via 0618919315 of met de persvoorlichter van Natuurmonumenten 035-6559988.