Collecte Hartstichting brengt 4.546,90 euro op in LeusdenRuim 55 collectanten dragen bij aan een landelijk dekkend netwerk van A

09-05-2018, 21:50 | Lezersnieuws | anton

Leusden, 09 mei 2018 - De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 8 tot en met 14 april heeft dit jaar 4.546,90 euro  in Leusden opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland. Dankzij de giften kunnen meer levens worden gered.

Levens redden met de AED

Ruim 55 collectanten in Leusden gingen tijdens de collecteweek met de collectebus langs de deuren. De Hartstichting geeft met de collecteopbrengsten 2018 een stimulans aan de plaatsing en registratie van AED’s op openbare plekken in Nederland. Dit initiatief draagt bij aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED’s in Nederland. Zo kunnen meer levens worden gered. Jaarlijks worden 15.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand, vaak onverwachts. Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Met een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners én AED’s die zijn aangemeld bij het landelijk oproepsysteem Hartslag Nu, kunnen we jaarlijks naar schatting 2500 levens redden.