• Het Nieuwe Wonen in Leusen

    IkWilWatt Energieloket Leusden

Bijeenkomsten Het Nieuwe Wonen in de wijk

09-10-2016, 12:50 | Lezersnieuws | Energieloket IkWilWatt

Tijdens de Duurzaam Doen Dagen organiseert IkWilWatt van maandag 24 t/m 29 oktober de bijeenkomsten Het Nieuwe Wonen bij u in de wijk. IkWilWatt, hét energieloket van Leusden, is samen met haar partners, wijkorganisaties en VvE's actief om zoveel mogelijk inwoners en bedrijven te informeren en te adviseren over energie en energiebesparing. Het delen van kennis en ervaringen en het collectief treffen van maatregelen en financieren van renovaties staat hierbij centraal.

Wat is Het Nieuwe Wonen?

Het Nieuwe Wonen is kiezen voor woningen die gebouwd en/of gerenoveerd worden met duurzame materialen en energiezuinige voorzieningen met als doel zo comfortabel en energieneutraal mogelijk te wonen.

Het Nieuwe Wonen is comfortabel wonen, betaald door besparing op energie- en onderhoudskosten!

Informatieavonden voor elke wijk

Tijdens de informatieavonden krijgt u specifiek voor de woningen in uw wijk informatie om in één keer of stap-voor-stap een mooier huis met optimaal wooncomfort en een gezond binnenklimaat te realiseren. René Pie, projectleider energieloket IkWilWatt zal in samenwerking met Henk Seinen, specialist duurzaam bouwen en renoveren en Ton van Erp, financieel specialist deze avonden verzorgen.

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u alle informatie over:

● Het Nieuwe Wonen

● Mogelijke maatregelen

● (Collectief) plan van aanpak

● Kan ik het echt financieren uit besparing op energiekosten?

● Hoe kan ik deelnemen en wat zijn de voorwaarden?

● Hoe zit het met energieprestatiegaranties?

● Subsidieregelingen

● Hoe krijg ik een onafhankelijk advies op maat?

Energiezuinige voorzieningen bestaande woningen

Bij uw woning zijn er diverse maatregelen die u kunt treffen. Afhankelijk van het type woning, het bouwjaar van uw woning en de wijk waarin u woont, kunnen de navolgende maatregelen worden toegepast:

● Dakisolatie

● Vloer- en bodemisolatie

● Gevel- en raamisolatie

● Ventileren

● Optimalisatie CV

● Douche-warmtewisselaar

● Warmtepomp

● HR-ketel

● Zonneboiler

● Zonnepanelen

Wanneer is de informatieavond voor mijn wijk en hoe kan ik me aanmelden?

De informatieavonden worden georganiseerd voor de alle wijken in Leusden, Stoutenburg en Achterveld georganiseerd op verschillende avonden. Wilt u weten wanneer de avond voor uw wijk is, kijk voor het complete programma, locaties en aanmelding op www.ikwilwatt.nl.