Bijbelstudie met Ariel en D'vorah Berkowitz

04-12-2015, 20:00 | Lezersnieuws | Evangelische Gemeenschap Leusden

Donderdag 17 december zal Ariel Berkowitz, op uitnodiging van de Evangelische Gemeenschap Leusden, 's middags en 's avonds de hieronder genoemde studies leiden.

14.00-16.30 uur

"Her-ontdekken van onze Bijbels"

Tijdens de middag sessie ligt de nadruk op de eenheid en continuïteit van de hele Bijbel.

Het helpt ons te zien dat het in werkelijkheid één boek is van Genesis tot en met Openbaringen, zonder tegenstrijdigheden.

We zullen ontdekken hoe een juiste interpretatie van het woord "Thora" de hele Bijbel samen bindt tot een eenheid.

19.30-21.30 uur

"De reis van de verlosten/vrijgekochten"

De avondsessie zal gaan over onze levenswandel die God voor ons gepland heeft.

Onze Vader, onze Schepper, plande de reis van het oude volk van Israël om als voorbeeld te dienen voor de levenswandel die Hij zo zorgvuldig voorbereid heeft voor al zijn kinderen.

Als we de tekst van Exodus hoofdstuk 14-19 bestuderen, zullen we zien hoe onze Vader de hele reis voor ons heeft voorbereid en dat Hij ons zorgvuldig door die reis wil leiden.

Het doel van deze reis is om Hem diepgaand te leren kennen en onze ware identiteit als Zijn kinderen te ontdekken. Die reis begint bij de slavernij van Israël in Egypte en eindigt bij hun ontmoeting met de Heilige op de Berg Sinaï.

Tijdens deze sessie zal Ariel een woord delen voor de kerk in Europa:

"door de manier waarop wij de God van Israël kennen, wij woonachtig zijn in Israël en Israël een passie heeft voor de veiligheid van Europa, willen wij tijdens deze sessie een boodschap delen voor de kerk van Europa nu", uit Handelingen 1 als aanvulling op het onderwijs van De Reis van De Verlosten"

De Bijbelstudies worden gehouden in Het Jeugdhonk, Hamersveldseweg 100, Leusden

Geïnteresseerden zijn van harte welkom, toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden.