• het enige huis in de wijk zonder nieuw dak.

    meiney roffel
  • afsluiting bij de Hakhort.

    meiney roffel
  • gerenoveerd huis

    meiney Roffel

Bewoners kleine huisjes in Langebeek vieren feest

15-06-2019, 19:28 | Lezersnieuws | meiney

Bewoners kleine huisjes Langebeek vieren feest.

Ter afronding van het renovatieproject Duurzaam Wonen vierden een aantal bewoners van de opgeknapte huisjes feest bij de overbuurman: pannenkoekrestaurant de Hakhorst. 
De firma Menz uit Zeist is een aantal maanden druk bezig geweest om de huisjes te voorzien van muur-en vloerisolatie, nieuwe ramen, een modern ventilatiesysteem en een warm dak. Ook kregen de huisjes een mooi dakraam. De huiskamers waren namelijk erg donker.  Optioneel konden de bewoners kiezen voor een zonneboiler en zonnepanelen. Ook werd het buitenhoutwerk voorzien van een fris rood kleurtje.Tijdens het project was er veel contact tussen de bewoners. Hoe is het bij jou? Geeft het veel rommel? Wordt het mooi? De bewoners ontdekten dat woongenot niet alleen te maken heeft met een warm huis maar ook met contact onderling. Even een gesprekje, elkaar groeten en helpen met een klusje.
Het echtpaar van Velzen krijgt een bloemetje uitgereikt als troost dat zij de enigen in de wijk zijn die geen geïsoleerd dak kregen en geen dakraam. De aangrenzende buren van een koopwoning,  die net kersvers in de wijk zijn komen wonen, weigerden namelijk de renovatie van het dak. De woningstichting heeft een procedure aangespannen en hoopt in het najaar toch in ieder geval het raam te kunnen plaatsen en wellicht het dak van binnenuit te isoleren wat betekent dat de hele woning leeg moet. Jammer dat net als bij de renovatie van de Biezenkamp één bewoner een traject kan traineren.
De pannenkoeken smaakten er niet minder om en na deze gezellige afsluiting van het renovatie project wordt unaniem besloten het contact warm te houden in de wijk.

Meiney Roffel te Leusden. Tel.0641420296