• Bertus Borgers op sax

    Brendy Wijdeven

Bertus Borgers in De Tuin

10-01-2019, 12:22 | Lezersnieuws | Yteke

Bertus Borgers kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweetd'Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud.  Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk. In zijn boeken ?Weg van hier', ?Ik hou van Herman' en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.

Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘De Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven. Bertus is een meesterverteller. Zijn verhalen en songs zijn eerlijk, ontroerend en met de nodige humor.

Zondag 13 januari, 15.30 uur, € 17,50. Info en kaarten via www.detuininleusden.nl en aan de kassa van Theater De Tuin, De Smidse 1b, Leusden op do, vr en za van 11.00-15.00 uur.