• Bbq bij Woongroep de Sfinx

    Kirsten Vierdag

BBQ bij woongroep de Sfinx groot succes!

13-08-2018, 12:02 | Lezersnieuws | Kirsten

Donderdag 5 juli was het zover. De bewoners van de woongroep de Sfinx van woonzorgcentrum Nijenstede, zaten klaar voor de zo lang gewenste bbq.

De bewoners van de Sfinx hebben allen een niet aangeboren hersenletsel, veelal veroorzaakt door een hersenbloeding of herseninfarct.

Het is een jonge groep met de gemiddelde leeftijd van 56 jaar, daarmee zijn ze de jongeren van het woonzorgcentrum.

Sinds het bestaan van de woongroep, inmiddels alweer drie jaar geleden, is de wens geweest een bbq te houden voor de gehele groep.

Helaas was dit tot op heden niet gerealiseerd door verschillende omstandigheden.

 

Een van de medewerkers van de Sfinx, Kirsten Vierdag, vond dat het tijd werd om actie te ondernemen.

Zij heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft een brief gemaakt om deze naar verschillende bedrijven in de omgeving te sturen. Met als doel sponsoring te vergaren voor de bbq.

Op een zondagavond in het bijbehorende Café Monet is de brief onder ogen gekomen van een van de medewerkers. Een week later kwam het bericht dat zij de bbq erg graag voor de bewoners wilden verzorgen. Super nieuws!

 

De Korf bestaat uit een sporthal, een bowlingcentrum, een grote zaal, een restaurant en het in Leusden bekende, reuze gezellige café Monet. Wat overigens een echte aanrader is om lekker op het terras te zitten of bij minder weer binnen aan de bar. Het personeel is heel gezellig en een bezoek staat garant voor een leuke middag, avond of deel van de nacht.

De Korf heeft de beschikking over acht volautomatische bowlingbanen. Een bowlingbaan huren en daarna dineren in het restaurant “La Corbeille” of in bar-grill “Monet” behoort tot een van de vele mogelijkheden.

 

De bbq op 5 juli was een daverend succes. De bewoners en begeleiding van de Sfinx hebben genoten van een super verzorgde bbq, onder leiding van Lex van Huigenbosch en Marcel Sjardijn. Door de heren is er rekening gehouden met alles en iedereen. Er was voor ieder wat wils, heerlijke stukken vlees, salades, tapenades, stokbrood, groentes en heerlijke desserts. Onder genot van het zonnetje en het eten is het een gezellige middag geworden, een middag die zowel de bewoners als de begeleiding van de Sfinx niet snel zullen vergeten! “Een geweldig geregelde bbq met super koks Lex en Marcel, een zeer aangenaam gezelschap, voor herhaling vatbaar; we kijken uit naar de volgende keer!”, aldus Leo Hendrikse, een van de bewoners van de Sfinx.

 

Onze grote dank en lof gaat uit naar Lex en Marcel van Activiteitencentrum de Korf en Café Monet. Zonder jullie was het niet het succes geworden wat het nu geweest is!

“Het is genieten als we met de groep zoiets gezelligs samen doen”, aldus een van de bewoners. Hier kunnen wij als begeleiders niet anders doen dan ons hier volledig bij aan te sluiten. Nogmaals super bedankt voor de heerlijke en goed verzorgde bbq en de gezelligheid!