Basisscholen De Heerd en Het Kompas strijden om Cha Cha Bokaal

20-03-2017, 20:50 | Lezersnieuws | Agnes Blaauw

MFC Antares is zondag 2 april het podium voor de finale van de Cha Cha Bokaal. De Leusdense basisscholen De Heerd en Het Kompas strijden om de felbegeerde Cha Cha Bokaal. Stichting Dans Leusden organiseert dit jaar voor het eerst dit project en hoopt dat volgend jaar meer basisscholen uit Leusden zullen volgen. In 2 lessen leren de leerlingen uit groep 6, 7 en 8, de basispassen van de cha cha, om vervolgens in de finale tegen elkaar te strijden om de wisselbokaal.

Doel

Tijdens de danslessen op school gaat het niet alleen om het dansen, maar ook om hoe je fysiek met elkaar om moet gaan. Bij het dansen ontstaat er een groepsgevoel en het zorgt ervoor dat kinderen makkelijker contact kunnen leggen. In de lessen wordt aandacht besteed aan normen en waarden; hoe nodig je iemand uit om te gaan dansen? Hoe ga je op een respectvolle manier met elkaar om?

De kinderen leren bewegen op muziek en leren vooral plezier te krijgen in bewegen.

Stoffig imago

De uitspraak "Stijldansen hoort bij je opvoeding" klinkt zo ouderwets, dat zeg je niet meer tegen je kinderen. Stijldansen is niet stoffig. Je kunt beter, kinderen stimuleren te gaan stijldansen, gewoon omdat het leuk is. Daarbij is het mooi meegenomen dat ze ook de nodige sociale vaardigheden meekrijgen.

Flitsdanspakket

Kun je niet wachten tot jou school volgend jaar meedoet aan de Cha Cha Bokaal? Wil je kennismaken met stijldansen, maar niet gelijk vastzitten aan 30 lessen? Stichting Dans Leusden organiseert speciaal voor de jeugd van 9 tot 12 jaar het Flitsdanspakket. In 5 lessen leer je de basisbeginselen van de quickstep, cha cha en jive.

De lessen vinden plaats in Antares, op zaterdag, om 16.00 uur. Data: 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei en 3 juni. Kosten: € 32,50 per persoon.

Wilt u als school meer informatie over de Cha Cha Bokaal? Neemt u dan contact op met Agnes Blaauw via info@stichtingdansleusden.nl, of kijkt u eens op de website.

Meer informatie of inschrijven:

www.stichtingdansleusden.nl