Basiscursus EHBO in Leusden

19-10-2018, 14:22 | Lezersnieuws | Rita

Op donderdag 22 november 2018 start een basiscursus EHBO in Leusden. Deze opleiding wordt jaarlijks georganiseerd door de KNV EHBO afdeling Hamersveld. Er zijn nog enkele plekken vrij. Deze cursus leidt, indien gewenst, op voor het officiële eenheidsdiploma EHBO, uitgegeven door het Oranje Kruis.

De cursus wordt gegeven op 14 donderdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur in basisschool  ’de Heerd’ te Leusden. De eerste avond is 22 november 2018, het examen vindt plaats in maart 2019.

De deelnemer leert de basale kennis van het menselijk lichaam, maar de nadruk ligt op de praktijk! Wat moet je doen, maar ook wat moet je laten bij b.v. bewustzijnsstoornissen, (brand)wonden of kneuzingen. Dit maakt de cursus ook zeer geschikt voor ouders, begeleiders en leerkrachten van kinderen. Vanzelfsprekend is (kinder)reanimatie en AED gebruik een belangrijk onderdeel van de lessen.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerd instructeur Eerste Hulp. Om het oefenen zo 'echt' mogelijk te maken worden regelmatig lotusslachtoffers ingeschakeld.
De lotusslachtoffers spelen dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, koelen van een brandwond, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus praktisch en dynamisch. 

De kosten voor de basiscursus EHBO zijn € 195,- per persoon; dit is inclusief instructieboek, oefenverbandmateriaal, examenkosten en koffie/thee. Een betalingsregeling is in overleg mogelijk.

De inschrijvingskosten zijn € 50,-. Dit bedrag wordt bij de definitieve betaling met het cursusgeld verrekend. Er zijn zorgverzekeraars die de kosten (gedeeltelijk) vergoeden in het kader van preventie.

Aanmelding bij voorkeur vóór 10 november, inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van aanmelding en betaling. Een inschrijfformulier is te vinden op de website van de KNV EHBO afdeling Hamersveld/ Leusden: www.ehbo-leusden.nl  (cursussen/ basisopleiding EHBO) U kunt ook bellen naar het secretariaat voor een inschrijfformulier.   06-45645005 (bereikbaar tussen 18:00 en 21:00 uur)