Antilopen/Lancyr Deelen verliest wedstrijd tegen koploper Pernix

04-12-2016, 15:10 | Lezersnieuws | Elise Brinks

Met drie gespeelde competitiewedstrijden stond Antilopen met 4 punten op een gedeelde tweede plek en Pernix had met 6 punten de koppositie in de poule te pakken.

Antilopen werd in het eerste kwartier overbluft door fysiek en slim spel van Pernix met een tussenstand van 9-3. Tijd voor Ruud van de Hoef om in te grijpen door een time-out te nemen. De rust keerde bij Antilopen alleen waren ze niet in de staat om het gat tussen de ploegen te verkleinen. Dit resulteerde in een ruststand van 15-9.

Antilopen vatte uit een ander vaatje in de tweede helft. Een belangrijk speerpunt voor de tweede helft was gedrevenheid om een goede tweede helft neer te zetten. Met nog 9 minuten te spelen kwam Antilopen terug tot twee punten verschil, 22-20. De achterstand opgebouwd in de eerste helft was te groot om uiteindelijk toch op gelijke hoogte te komen met Pernix. Eindstand 31-27.

Met een stand van 13-4 in de eerste helft is het knap hoe Antilopen zich in de tweede helft heeft teruggevochten naar een verschil van twee doelpunten. Zaak om volgende week tegen Nieuwekerk scherp te beginnen en vertrouwen te halen uit een goede tweede helft.

Doelpunten: Wouter ter Maten en Bart Witteveen 7, Sanne van Baardewijk en Kjell Pater 4, Patrick Friebel en Sarah Claessen 2, Laura Kuipers 1