Antilopen/Lancyr Deelen speelt gelijk tegen Amicitia

09-05-2016, 11:01 | Lezersnieuws | Laura Kuipers

Afgelopen zaterdag mocht Antilopen/Lancyr Deelen thuis aantreden tegen Amicitia uit Vriezenveen. In de heenwedstrijd was er teleurstellend gelijk gespeeld na de gehele wedstrijd voor te hebben gestaan, dus de ploeg had wat recht te zetten tegen deze tegenstander.

Amicitia stond voor aanvang 1 punt boven Antilopen en winst zou een mooie stap betekenen op de ranglijst.

Na de 0-1 van Amicitia middels een vrije bal ontstond een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin in Antilopen/Lancyr Deelen steeds het initiatief nam in de score. Via doelpunten van Kjell, Wouter en Nick stond er na een kleine 10 minuten 3-1 op het scorebord, waarna Amicitia via een strafworp en een schot weer op gelijke hoogte komt.

Bij 6-6 schieten Elise en Sanne de Leusdense ploeg voor het eerst weer naar een voorsprong van twee punten, welke tot de rust wordt vastgehouden.

Als na rust Job en Elise het verschil naar 4 schieten lijkt er weinig aan de hand voor de ploeg die aardig grip hebben op het spel van de tegenstander.

Zo snel als Antilopen/Lancyr Deelen de voorsprong van 4 maakten, zo snel verkleint Amicitia deze achterstand weer naar twee. 11-9

Na de 11-10 van Amicitia duurt het 13 minuten voordat er weer wordt gescoord.

Kansen genoeg voor de Leusdense ploeg en sterk verdedigend werk konden niet voorkomen dat Amicitia met nog 10 minuten op de klok de gelijkmaker binnen schiet.

Op 11-12 komt Antilopen/Lancyr Deelen voor het eerst sinds de 0-1 zelfs weer op achterstand.

Met de inbreng van Hans Pouwels en Esther Coffeng moeten de punten in deze laatste minuten worden binnen gesleept.

Als Wouter de 12-12 binnen schiet en niet snel daarna Job de 13-12 op het bord zet heeft iedereen weer hoop op een goede afloop.

Aan de spelers is duidelijk te zien dat de warmte zijn tol begint te eisen, waardoor het beste van het spel er een beide kanten wel van af is.

Helaas moet het vak van Wouter, dat de gehele wedstrijd zeer sterk heeft verdedigd en het andere vaak veel aanvalstijd heeft gegeven, met nog 4 minuten op de klok toch de 13-13 incasseren.

In deze laatste fase zijn er nog een paar goede kansen op de winst, maar komt Antilopen verdedigend ook een paar keer goed weg.

Na een zeer rommelige laatste fase, waarin een onbegrijpelijke kaart valt aan de kant van Antilopen, fluit de scheids af en moet Antilopen/Lancyr Deelen genoegen nemen met 1 punt.