Antilopen/Lancyr Deelen laat onnodig punten liggen in Veenendaal

25-09-2016, 14:11 | Lezersnieuws | Sanne van Baardewijk

Antilopen/Lancyr Deelen begon in het zonnige Veenendaal aan de wedstrijd tegen SKF, de oude ploeg van trainer Ruud van de Hoef. Verliezen was in dit geval dan ook geen optie.

​Antilopen/Lancyr Deelen begon de wedstrijd scherp en met een schot van Sarah Claessen werd de score geopend. De eerste helft liep gelijk op tot een 6-6 gelijkstand. Daarna zorgde de goals van onder andere Kjell Pater, Bart Witteveen en Wouter ter Maten voor een gat van 3 punten. Een periode waarin Antilopen/Lancyr Deelen de wedstrijd in handen had. Helaas brak er een periode aan waarin er weinig tot niet werd gescoord en SKF weer wist terug te komen tot een gelijkstand van 9-9. Met een schot van Wouter ter Maten die al driemaal eerder de korf wist te vinden ging Antilopen/Lancyr Deelen met een 9-10 voorsprong de rust in.

​Trainer Ruud van de Hoef was niet tevreden en er moest meer vechtlust getoond worden. Deze werd getoond want na het fluitsignaal werd er opnieuw gescoord door Wouter ter Maten door een mooie vrijebal. Ook Bart Witteveen wist de korf weer te vinden en de stand werd weer uitgebreidt naar drie punten verschil. Ook SKF wist dat er meer gevochten moest worden en wist door 2 schoten het gat weer kleiner te maken. In een fase waar er door Antilopen/Lancyr Deelen niet werd gescoord wist SKF de stand om te buigen naar 15-13. Een achterstand die weer rechtgezet moest worden maar helaas niet gebeurde. Met goals van het mannenviertal kon Antilopen/Lancyr Deelen nog aanhaken, maar kwam helaas niet meer langszij. Sanne de Ruyter betrad het veld voor Sanne van Baardewijk en wist de stand op 23-21 te brengen. In een spannende slotfase lagen er nog mogelijkheden voor Antilopen/Lancyr Deelen die helaas niet benut werden en wist alleen Kjell Pater de korf nog te vinden. Dit bracht de stand op 23-22 en dit betekend een derde verliespartij voor Antilopen/Lancyr Deelen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Heerenveen op het programma en het team van trainer Ruud van de Hoef weet dat er hard gewerkt moet worden om de punten in eigen huis te houden.

Scores: Wouter ter Maten 8, Bart Witteveen 5, Kjell Pater 5, Patrick Friebel 1, Sarah Claessen 1, Laura Kuipers 1, Sanne de Ruyter 1