Antilopen/Lancyr Deelen handhaaft zich in de Overgangsklasse

30-05-2016, 11:30 | Lezersnieuws | Wouter ter Maten

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. In de Overgangsklasse C waren de kampioen en rechtstreekse degradant al een aantal weken bekend, respectievelijk Unitas/Perspectief uit Harderwijk en ASVD/KWOOT uit Dronten. 5 van de 6 overige teams konden nog op de 7e plek terecht komen, wat betekent dat er een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden om degradatie te voorkomen. Voor Antilopen waren er meerdere scenario's mogelijk om de 7e plek te ontlopen, maar zoals coach Ruud van de Hoef aangaf was winnen het enige scenario waar de roodhemden invloed op hadden. De tegenstander was DOS (K)/Veltman, waar in een lastige thuiswedstrijd gelijk tegen gespeeld was. Mogelijkheden waren dus aanwezig bij aanvang van de wedstrijd.

De ploeg uit Leusden begon niet zoals het zou moeten en stond 2-0 achter na vier minuten. Dit werd hersteld door Job Paauw (2x) en Nick van Santen, 2-3. Laatstgenoemde begon zeer goed aan de wedstrijd met 4 doelpunten in de eerste helft. De wedstrijd ging gelijk op tot 4-4, waarna Antilopen uitliep tot 4-7. De voorsprong werd behouden tot 7-10, maar in de laatste vier minuten van de eerste helft maakte de ploeg uit Kampen drie doelpunten en stond het weer gelijk. Ruststand: 10-10

De ploeg uit Leusden kwam goed de kleedkamer uit en kwam op een 10-11 voorsprong door Laura Kuipers. Antilopen bleef in de tweede helft aan de goede kant van de score, met name door het strakke verdedigen. Op 12-14 miste DOS een strafworp, waardoor Bart Witteveen het verschil op drie kon zetten. Tien minuten voor tijd was de stand 13-15 en was de spanning om te snijden aan de kant van de roodhemden. Wouter ter Maten gooide de wedstrijd in het slot met 2 achtereenvolgende doelpunten en kon er opgelucht worden ademgehaald. Elise Brinks maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd en besliste de wedstrijd op 13-18.

Met deze overwinning nestelt Antilopen zich netjes op de derde plek en kan er teruggekeken worden op een seizoen met pieken en dalen. Voor volgend jaar de taak aan Van de Hoef om deze dalen eruit te halen en zo constanter te worden.

Doelpuntenmakers: Nick van Santen 5, Wouter ter Maten 3, Sanne van Baardewijk 2, Kjell Pater 2, Elise Brinks 2, Job Paauw 2, Laura Kuipers en Bart Witteveen beide 1