• Ontlading bij Antilopen

    Mark Hulleman

Antilopen/Lancyr Deelen 1 wint beslissingswedstrijd na zenuwslopend slot

05-06-2017, 11:11 | Lezersnieuws | Wouter ter Maten

Zonovergoten veld van Sparta Zwolle, stevig briesje, grote schare luidruchtig aanmoedigende Leusdense supporters, handjevol Almelo-ers, twee gespannen ploegen en twee scheidsrechters om de wedstrijd in goede banen te leiden. Ziedaar het decor van de beslissingswedstrijd om handhaving. De winnaar zou in de overgangsklasse blijven. De verliezer zou de trieste gang naar de eerste klasse maken.

Coach Ruud vd Hoef was er van overtuigd dat Antilopen de betere ploeg was en dat ze normaliter de winst zouden moeten pakken. Maar degradatiewedstrijden zijn bijzonder en de vraag was dan ook hoe de ploeg hiermee om zou gaan.

De eerste grote kansen waren voor AKC. Patrick Friebel moest wennen aan de acties van zijn tegenstander. Gelukkig mistte de tegenstander drie doorloopballen grandioos. De rest van de wedstrijd had Patrick zijn tegenstander zeer behoorlijk in de figuurlijk zak zitten.

Na een voorzichtige start liep Antilopen uit naar een 7-2 voorsprong. Antilopen was op veel fronten beter dan AKC. Verdedigend zat de zaak goed op slot. En aanvallend werden er veel kansen gecreëerd, maar de echte zuiverheid ontbrak. Daarbij was AKC zo "vriendelijk" om twee strafworpen mis te gooien. De rust ging in met een stand van 9-6.

De tweede helft gaf een zelfde wedstrijdbeeld. Antilopen de betere ploeg, maar niet in staat echt afstand te nemen van AKC. Met name het vak van Wouter ter Maten had in bepaalde fases het vizier niet op scherp staan. Komt bij dat de twee AKC heren slim verdedigden, waardoor er veel eenschots aanvallen tussen zaten. Via 12-10 liep Antilopen uit naar 15-11. Maar ook nu weer bleef het verschil steeds te klein. Sarah Claessen en Elise Brinks scoorden beide op cruciale momenten. Dat kon echter niet verhinderen dat AKC 7 minuten voor tijd terugkwam tot 16-16. Sidderingen door het Leusdense publiek. Nog luidere aanmoedigingen, een wissel (Esther Coffeng voor Laura Kuipers), een gemiste strafworp van AKC en twee snelle goals van Bart Witteveen gaven weer lucht. AKC kwam nog een keer dichterbij. In de zinderende slotminuut gaf scheidsrechter Rob Meiling Antilopen een strafworp. Wouter ter Maten nam deze feilloos, waarna de ontlading van een spannende wedstrijd uitbundig werd gevierd met de Leusdense supporters. Gelukkig speelt Antilopen volgend jaar weer overgangsklasse op het veld. Daar horen ze thuis!

Doelpuntenmakers: Bart Witteveen 7, Wouter ter Maten 5, Patrick Friebel 3, Kjell Pater 2, Sarah Claessen en Elise Brinks 1.

Frans ter Maten