Antilopen / Lancyr Deelen sluit zaalseizoen af met verlies

13-03-2017, 14:13 | Lezersnieuws | Wouter ter Maten

Afgelopen zaterdag stond de laatste zaalwedstrijd op het programma voor de ploeg uit Leusden. Antilopen had zich reeds veilig gespeeld en mocht in een direct duel met GKV uit Gorinchem uit gaan maken wie de derde plaats zou innemen. De heenwedstrijd in Gorinchem werd gelijkgespeeld met 25-25, wat het begin was van een reeks goede wedstrijden voor de ploeg van coach Ruud van de Hoef, die afgelopen week heeft bijgetekend voor nog een jaar in Leusden. In het bijzijn van sponsoren en relaties op de traditionele relatiedag begon de ploeg uit Leusden in een ongewijzigde opstelling aan de wedstrijd.

De score werd geopend door Bart Witteveen, waarop drie goals van GKV volgden en de thuisploeg in achtervolging moest. Bij een stand van 4-6 kreeg Antilopen een opleving, wat resulteerde in drie opeenvolgende doelpunten. Dit bleek uiteindelijk de laatste voorsprong te zijn voor de roodhemden. Wouter ter Maten en Elise Brinks scoorden nog voor rust en de kleedkamers werden opgezocht met een kleine achterstand. Ruststand: 9-10

Antilopen kwam goed uit de kleedkamer en trok de stand gelijk door een doelpunt van Sanne van Baardewijk. Een doelpunt arme periode van tien minuten leidde tot een 11-14 achterstand. Dit werd binnen drie minuten gereduceerd tot 1 doelpunt verschil (14-15), maar weer kon GKV uitlopen tot drie punten. Vijf minuten voor tijd begon Antilopen aan een eindsprint en via doelpunten van Kjell Pater en Patrick Friebel stond er drie minuten voor tijd een 17-18 stand op het scorebord. Helaas wist GKV ook de mand te vinden en twee doelpunten aan de Gorinchemse kant deed alle hoop varen. Sarah Claessen bepaalde middels een afstandschot de eindstand op 18-20.

Conclusie, Antilopen kan tevreden terugkijken op de inhaalslag die gemaakt is in de returnwedstrijden, met als hoogtepunt het verslaan van titelkandidaat Pernix voor het oog van het thuispubliek. Nu ligt de focus op het veldseizoen, waar de ploeg van Ruud van de Hoef flink aan de bak moet om afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten 7 (2), Bart Witteveen 5, Kjell Pater 2 (1) en Elise Brinks, Sanne van Baardewijk, Patrick Friebel en Sarah Claessen allen 1