Antilopen / Lancyr Deelen overklast matig Drachten

17-04-2017, 16:50 | Lezersnieuws | Wouter ter Maten

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter KC Drachten op het programma. Aan Antilopen, dat tot op heden geen fortuinlijk veldseizoen speelt, de taak om de punten mee naar Leusden te nemen en afstand te nemen van de achtste en laatste plaats. Met Sanne van Baardewijk weer in de basis begon Antilopen aan de wedstrijd onder leiding van het prima leidende scheidsrechters duo.

De eerste minuten van de wedstrijd waren moeizaam en door een aantal fouten werd pas na 4 minuten de korf gevonden door Bart Witteveen. Drachten trok de stand weer gelijk met een strafworp, maar dit bleek het enige wapenfeit te zijn in het eerste half uur van de wedstrijd. Antilopen vond de korf gemakkelijk en liep uit naar een riante 1-13 voorsprong vlak voor rust. De ruststand werd door Sanne van Baardewijk bepaald op 3-14.

In de rust werd tevreden teruggekeken op de eerste helft, maar werd gewaarschuwd voor eventuele wissels aan de kant van Drachten. Met een snelle goal ging Antilopen door waar het gebleven was en dit bleek een opmaak voor een tweede helft met 21 doelpunten. De 5-19 werd gemaakt door Sarah Claessen en met deze goal hadden alle acht de spelers gescoord. Drachten scoorde nog wel mee, maar kon weinig inbrengen tegen de schotkracht van de roodhemden. Dennis Lijnsveld kon minuten maken en via de tussenstand 9-30 werd de eindstand bepaald op 13-35.

Al met al kan Antilopen tevreden terugkijken op de wedstrijd. Door de overwinning heeft de ploeg van Ruud van de Hoef 7 punten voorsprong genomen van de laatste plaats en lijkt definitieve degradatie afgewend. Met nog vier wedstrijden te gaan moet Antilopen alles op alles zetten om de zevende plaats te ontwijken. De volgende wedstijd is tegen SKF uit Veenendaal, 6 mei om 15.30, Burg. Buiningpark.

Doelpunten: Wouter ter Maten 9, Bart Witteveen 8, Kjell Pater, Patrick Friebel en Sanne 4, Sarah Claessen 3, Laura Kuipers 2 en Elise Brinks 1