Antilopen / Lancyr Deelen komt te kort tegen SKF

08-05-2017, 12:40 | Lezersnieuws | Elise Brinks

Op 6 mei speelde Antilopen / Lancyr Deelen na twee weken rust tegen SKF uit Veenendaal. SKF had voorafgaand aan de wedstrijd 12 punten en Antilopen 7. SKF bevindt zich dus op een comfortabele plaats waar Antilopen momenteel op de 7e plek staat. Zaak voor Antilopen om de aankomende wedstrijden de broodnodige punten te behalen.

De wedstrijd begon onrustig aan de kant van Antilopen. Verkeerde keuzes en pass fouten zorgde ervoor dat Antilopen niet in het gewenste aanvalsspel kwam. Desondanks wist Antilopen in de eerste 10 minuten een voorsprong te pakken van 4-1. Na 20 minuten was de stand gelijk getrokken door SKF. Tussenstand 4-4; een periode waarbij doelpunten schaars waren. Mede doordat SKF aanvallend vaak kon herhalen en het aanvalsspel van Antilopen wist te ontregelen liep SKF uit tot een ruststand van 5-9.

Na de rust tapte Antilopen uit een ander vat. Esther Coffeng kwam in het veld voor Sanne van Baardewijk om meer lengte in de ploeg te brengen. Het verschil van vier punten werd teruggebracht naar 8-9. Antilopen was echter niet in staat om het verschil van één of twee punten terug te brengen naar een gelijk spel. Dit zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 12-20 voor de ploeg uit Veenendaal.

Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het een spannende periode voor de ploeg uit Leusden. Volgende week treedt Antilopen aan tegen Heerenveen. Heerenveen heeft op dit moment 9 punten wat betekent dat winst een goede zaak is voor handhaving in de Overgangsklasse.

Doelpunten: Bart Witteveen 4, Patrick Friebel en Wouter ter Maten 3, Kjell Pater en Sarah Pouwels 1.