• Beroepenfeest van Amersfoort On Stage in Leerhotel Het Klooster

    On Stage
  • Van Beest Bloemen en Planten deden mee als deelnemer en sponsorden de prachtige bloemen

    On Stage
  • Er werden veel matches gemaakt voor de DoeDag op 6 april

    On Stage

Amersfoort On Stage zet VMBO en bedrijfsleven in de regio Amersfoort positief op de kaart

24-03-2017, 12:12 | Lezersnieuws | Ada Franse

Eerste editie Amersfoort On Stage groot succes!

Bijna 800 vmbo leerlingen van Het Element, het Wellantcollege, GSG Guido en Trivium College werden op 21 maart in de kloosterzaal van Leerhotel het Klooster met applaus onthaald door ruim 150 beroepsbeoefenaren uit de regio Amersfoort. In drie rondes gingen zij in gesprek met elkaar over de toekomstige beroepskeuze van de leerling. Met de leerlingen die echt geïnteresseerd waren, werden er ter plekke visitekaartjes uitgewisseld en afspraken gemaakt voor de DoeDag op 6 april.

Doel van Amersfoort On Stage is om te zorgen dat vmbo-leerlingen een lokaal netwerk opbouwen en straks een goede keuze voor een vervolgopleiding kunnen maken. Onder luid applaus kwamen de leerlingen de zaal binnen over een rode loper.

Op het podium werden zij in de eerste ronde toegesproken door de heer Wim van Deijk, penvoerder namens de deelnemende scholen en directeur van Het Element. Wethouder Houwing nam de opening van de tweede ronde op zich en deed dit door te wijzen op het belang van deze jongeren voor het bedrijfsleven in de regio Amersfoort. De laatste ronde kregen de leerlingen een welgemeend advies van burgemeester Bolsius: 'ieder mens heeft talenten, jij ook, het gaat erom om ze te ontdekken', sprak de burgemeester de leerlingen toe.

Een breed scala aan beroepen was te vinden in de feestelijk aangeklede de zaal, van lasser tot advocaat. Er was groot enthousiasme onder de professionals om hun passie voor hun vak te delen met de Amersfoortse vmbo leerlingen. Beroepsbeoefenaren droegen hun werktenu en op veel van de statafels stonden attributen waaraan het beroep te herkennen was, vrachtwagenmodelletjes (Koopman Truck & Trailer), een knuffelkoe en kip (melkvee-en legpluimveehouderij Veller en Nieuw Bakelaar), babyartikelen (Het Kraamzorg Bureau) en een stuk natuursteen (Bus Natuursteen BV) etc. Van Beest Bloemen en Planten sponsorden de prachtige bloemen en gaven ook de leerlingen bij een match een bloem mee.

De belangstelling voor een aantal beroepen was overweldigend. De politie maakte meer dan 60 matches. Ook voor bedrijven in de technische hoek was veel animo. 'Ik had niet verwacht dat er zoveel leerlingen interesse zouden hebben voor ons bedrijf', was een veel gehoorde reactie. A.R.T. Tandartsen maakte matches met gemotiveerde leerlingen voor de DoeDag, maar sponsorde tevens de prijzen voor de mooiste visitekaartjes van de leerlingen, maar liefst 3 elektrische tandenborstels.