• Taart voor Pronto Scooters

    On Stage

'Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?' Taart voor 100e aanmelder VMBO Beroepenfeest Amersfoort On Stage

12-01-2018, 15:30 | Lezersnieuws | Ada Franse

Vandaag ontving Daan Laseur, bedrijfsleider bij Pronto Scooters in Amersfoort, een taart van Amersfoort On Stage projectleider Ada Franse. Ada vond het een mooie gelegenheid om de 100e beroepsbeoefenaar die zich aangemeld heeft in het zonnetje te zetten. Pronto Scooters doet voor de eerste keer mee aan Amersfoort On Stage.

"Wij zijn op zoek naar gemotiveerde, handige jongens en meiden die scootermonteur willen worden. Daarvan zijn er nu veel te weinig die de opleiding doen. Ik wil via Amersfoort On Stage contact krijgen met de doelgroep om zelf te zien of er potentie in zit en leerlingen te laten zien hoe leuk het werk is".

Op het Beroepenfeest van Amersfoort On Stage kan dat op een leuke en laagdrempelige manier. Op de DoeDag krijgen de vmbo-leerlingen de kans om beroepen te leren kennen en krijgt ook het bedrijf een indruk van de leerlingen. "We werken met een voor 16-jarigen heel aansprekend product, scooters zijn enorm populair op die leeftijd", geeft Daan aan, "maar het is ook belangrijk dat ze weten wat het werk hier inhoudt, zodat ze een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding. In de toekomst hopen we hierdoor meer instroom van goede vakmensen te krijgen."

Unieke samenwerking in de regio Amersfoort

Amersfoort On Stage is een beroepsoriëntatie- en netwerkproject van 8 vmbo-scholen in Amersfoort: Het Wellant College, GSG Guido, Het Trivium College en Het Element doen mee. Partners in dit project zijn de gemeente Amersfoort, bedrijfsvereniging A-West, bedrijven en instellingen uit de regio, ROC Midden Nederland, MBO Amersfoort, Stadslab, de Rotary en ouders. Alle partijen zien het belang in van een goede beroepskeuze voor de leerling en voor de regio.

Helpt u ook mee leerlingen inzicht te geven in uw beroep? Het streven is om 200 beroepsbeoefenaren mee te laten doen aan Amersfoort On Stage. Er is dus nog plaats voor vakmensen om hun enthousiasme over hun vak te delen met 3e jaars vmbo-leerlingen.

Elk beroep is welkom 'van automonteur tot advocaat', zodat leerlingen kennis kunnen maken met hun droomberoepen, want "Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?"

Het Beroepenfeest Amersfoort On Stage is op 8 maart 2018, de Doe Dag op 22 maart 2018. Meer informatie vindt u op www.vmboamersfoortonstage.nl. U kunt zich daar ook aanmelden. Vragen: neem contact op met mail@vmboamersfoortonstage.nl of bel projectleider Ada Franse 06-50486066