Afas Leos Heren 1 wint in Weesp

20-11-2017, 10:20 | Lezersnieuws | Afas Leos Heren 1

Afgelopen vrijdagavond stond er voor Afas Leos Heren 1 een uitwedstrijd op het programma in Weesp. Oberen Heren 1 was de tegenstander, die tevens op de laatste plaats in de competitie stond. Afas Leos had juist weer de stijgende lijn te pakken na de overwinning in de vorige wedstrijd, en ging dus met goede moed op pad naar Weesp.

De heren uit Leusden waren keurig op tijd in Weesp, zodat zij zich in alle rust konden voorbereiden op de wedstrijd. Met een voltallige selectie was Afas Leos Heren 1 afgereisd, alleen waren er drie spelers die met blessures niet helemaal fit waren.

In de eerste set lieten de heren uit Leusden zich overbluffen door Oberon Heren 1. Ondanks dat deze heren op de laatste plaats staan, had Afas Leos het er behoorlijk lastig mee. Ondanks een inhaalrace kon Afas Leos Heren 1 deze set niet winnen, zodat de set verloren ging met 25-22.

De tweede set verliep nog steeds moeizaam. Het aanvalsspel van de bezoekers uit Leusden was niet heel overtuigend, en met hard verdedigen en snelle services bood Oberen Heren 1 goed weerstand. Dankzij wat tactische aanwijzingen van de coach werd deze set toch gewonnen, met 22-25.

Dit betere spel nam Afas Leos Heren 1 mee naar de derde set, waarin er steeds beter gespeeld en aangevallen werd. Blokkerend hadden zij het lastig tegen de verre aanvallen van de heren uit Weesp, maar dankzij goed aanvalsspel werd deze set gewonnen met 16-25.

De bezoekers uit Leusden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen om zo de aansluiting te houden bij de bovenste helft in de competitie, en meer afstand te nemen van de onderste plaatsen. Dankzij het overtuigende gejuich van de spelers aan de zijlijn bleef Afas Leos Heren 1 in hun spel zodat de vierde set gewonnen werd met 18-25. Dit betekende een tweede overwinning op rij voor de heren uit Leusden, zodat de stijgende lijn goed zichtbaar is.

Aankomende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, waarin deze stijgende lijn voortgezet hoopt te worden!