AFAS LeoS heren 1 wint wedstrijd tegen Keistad heren 5

10-03-2018, 17:44 | Lezersnieuws | Jan

Afgelopen vrijdagavond stond de wedstrijd met de buren uit Amersfoort op de planning. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen overtuigend gewonnen, zodat de heren uit Leusden vol vertrouwen naar de uitwedstrijd gingen.

Wel was er een speler afwezig, en had de libero last van een opkomende blessure, zodat de selectie niet helemaal volledig was. In de eerste set werd er echter gewoon gestart met de standaardopstelling. In deze set hadden de heren uit Leusden een vroege voorsprong, alleen bleef het verschil telkens klein. Dit zorgde ervoor dat de set redelijk spannend bleef, maar uiteindelijk was AFAS LeoS heren 1 de betere ploeg en won de eerste set verdiend met 19-25.

In de tweede set speelde de heren uit Leusden beter, zodat ze de bovenliggende partij waren en de set ovetuigend wonnen met 15-25.

De derde set was anders dan de vorige twee, aangezien de bezoekers uit Leusden verder gingen zonder libero, die gewisseld werd met het ook op een blessure. Dit betekende dat een diagonaalspeler telkens als verdedigende middenaanvaller gewisseld werd om zo de pass op te kunnen vangen. Dit zorgde voor wat onrust en minder automatisme in het spel van AFAS LeoS zodat de derde set met 25-23 verloren werd.

Dit betekende dat er in de vierde set beter gespeeld moest worden. Nog steeds met een verdedigende wissel bleven de bezoekers uit Leusden spelen, en dit keer ging het ook beter dan in de derde set. Ondanks dat er niet goed geserveerd werd, werd de vierde set wel met 19-25 gewonnen. Dit betekende een 3-1 overwinning voor AFAS LeoS heren 1, die zich zo keurig handhaven op een vierde plek op de ranglijst.