Afas Leos Heren 1 wint wedstrijd tegen Keistad Heren 5

11-11-2017, 21:00 | Lezersnieuws | Afas Leos Heren 1

Afgelopen vrijdagavond stond de wedstrijd tegen de buren van Keistad Heren 5 op het programma voor Heren 1 van Afas Leos. Gezien de stand op de ranglijst was Afas Leos hard toe aan een overwinning, wat dan in deze wedstrijd moest gaan gebeuren.

Helaas waren er drie spelers die vanwege blessures en vakanties niet in actie konden komen, zodat er zelfs was gepuzzeld moest worden in de opstelling. Reint speelde de wedstrijd op midden, terwijl Eise de hele wedstrijd als passer/loper moest spelen.

Ondanks dit begon Afas Leon Heren 1 heel goed aan de wedstrijd, mede dankzij een sterke serviceserie van Bas. Keistad had hierdoor hun servcepass niet op orde zodat Afas Leos de eerste set eenvoudig met 25-12 won.

In de tweede en derde set was het spelbeeld gelijk. Afas Leos Heren 1 had een ijzersterke serive, was op de middenaanval het blok de baas, en aan de buitenkant sloegen ze gewoon over het Keistad blok heen. De tweede set werd gewonnen met 25-19 en de derde set met 25-14.

In de vierde set was het spelbeeld ongeveer gelijk aan de vorige, alleen bood Keistad meer weerstand. Dit was echter niet genoeg om Afas Leos Heren 1 van een klinkende 4-0 overwinning af te houden. Dankzij een laatste aanval van spelverdeler Ivo won Afas Leos Heren 1 deze vierde set met 25-19.

Dit betekent dat Afas Leos Heren 1 een keurige sprong maakt op de ranglijst en weer weg is uit de onderste regionen. In de wedstrijd van volgende week hopen de heren uit Leusden deze lijn vast te houden!