AFAS LeoS Heren 1 wint overtuigend

15-01-2018, 08:30 | Lezersnieuws | AFAS LeoS Heren 1

Het begin van de tweede seizoenshelft is goed begonnen voor de heren uit Leusden. Er werd begonnen met een uitwedstrijd in Loosdrecht, tegen Lovoc heren 1. De thuiswedstrijd werd ternauwernood gewonnen, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Waar in een winterse oefenwedstrijd slecht begonnen werd, stond AFAS LeoS heren 1 in de eerste set in Loosdrecht binnen de korste keren met 0-13 voor. De uitstekend serverende Ivo Meijer zorgde voor deze voorsprong, wat bovendien resulteerde dat zodra Ivo serveerde het punt al voor de helft gewonnen was. De eerste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 8-25.

In de tweede set bleef AFAS LeoS heren 1 goed spelen, al lag de druk op de heren uit Loosdrecht iets minder hoog dan in de eerste set. De coach voerde een wissel door voor meer aanvalsdruk en deze tweede set werd ook gewonnen, met 18-25.

De derde set liet ongeveer hetzelfde beeld zien als de eerdere sets. Goede service- en aanvalsdruk zorgden ervoor dat Lovoc heren 1 niet in hun ritme kwam, zodat ook Jesse Bresser na een lange blessure weer speelminuten kon maken. AFAS LeoS heren 1 won deze derde set dan ook met 12-25.

De vierde set liet helaas een ander beeld zien. Slordig aanvalsspel van de bezoekers uit Leusden zorgden ervoor dat er gedurende de hele set een kleine achterstand op het scorebord stond, zodat deze set uiteindelijk met 25-19 verloren werd. Zo eindigde deze goede wedstrijd helaas met een verloren set, maar de toon voor een goede tweede seizoenshelft is gezet!