Achterveldse Klompenavond4daagse 17 t/m 20 mei

30-04-2016, 13:10 | Lezersnieuws | Kees van Stokkum

De 11e Klompenavondvierdaagse in Achterveld is in aantocht. In de week na Pinksteren hopen de organisatoren de wandelaars weer mee te nemen over verharde en onverharde paden in en rond het dorp. De verwachting is dat de beide deelnemende Achterveldse basisscholen plus de individuele inschrijvers weer 350 tot 400 wandelaars zullen opleveren.

Alle vormen van schoeisel zijn toegestaan maar het lopen op klompen blijft de grote uitdaging van deze vierdaagse. Elk jaar blijkt opnieuw dat deelnemers in bijzondere kledij opvallen, het is een leuk element in deze wandeltocht. Vooral bij de intocht op vrijdag, die zoals gebruikelijk weer zal worden begeleid door de leden van muziekvereniging DWS.

Vanwege de omgeving waar wordt gelopen mogen er geen huisdieren mee, ook niet aangelijnd.

Het spreekt vanzelf dat de gastvrijheid onderweg beloond wordt met respect voor de natuur en omgeving.

Men kan kiezen uit 5 en 10 km afstand. Onderweg zijn er rustpunten waar consumpties worden verstrekt. De start is steeds vanaf 18.00 (10 km) of 18.30 (5 km) uur vanuit de SOSA-ruimte in de sporthal aan de Walter van Amersfoortstraat nr. 50.

Iedere avond zijn er routebeschrijvingen op papier beschikbaar.

Inschrijven vooraf kan per mail (met vermelding van naam, geboortedatum, volledig adres, telefoonnr. en de te lopen afstand) naar achterveldseklompenA4d@xs4all.nl Ook kan een briefje met daarop de gevraagde gegevens op W. van Amersfoortstraat 63, 3791 AP Achterveld, in de bus worden gedaan. Het inschrijfgeld per wandelaar ter dekking van de kosten (administratie, herinneringsmedaille, verzekering, consumpties) bedraagt 6,50 € bij voorinschrijving tot uiterlijk 12 mei.

Tenslotte kan in de wandelweek tussen 17.30 en 18.30 uur aan de starttafel worden ingeschreven, dan kost de deelname 7,50 € voor de gehele 4daagse.

Een deel ervan meewandelen is ook mogelijk voor 2 € per avond.

De Achterveldse organisatie is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond.