• Uitreiking Fairtrade Restaurant Oorkonde

    De Buurman restaurant
  • Wethouder van Beurden spreekt winnaars Fairtrade Restaurant Oorkonde aan

    De Buurman restaurant

3 restaurants ontvangen de Oorkonde Fairtrade Restaurant in Leusden

09-05-2016, 12:40 | Lezersnieuws | Fairtrade Werkgroep Leusden

Theehuis Monchouette, restaurants De Buurman en Eat & Meet ontvingen op 7 mei de oorkonde van Fairtrade Restaurant in Leusden uit handen van wethouder van Beurden. De drie eetgelegenheden zijn opgenomen in de erelijst van Leusdense restaurants die dagelijks Fairtrade ingrediënten gebruiken en daarmee bijdragen aan verbeterde leef- en werkomstandigheden van producenten in ontwikkelingslanden.

Doe mee aan de Fairtrade coffee challenge

Deze uitreiking is het start signaal van de voorjaarseditie van de Fairtrade week die van 7 t/m 15 mei plaatsvindt met op zaterdag 14 mei World Fair Trade Day. In de Fairtrade week wordt de grootste koffie break van de wereld georganiseerd. De gemeente, AFAS en de Protestantse kerk doen hier aan mee.

Ga zelf op zoek naar een restaurant dat Fairtrade koffie schenkt en laat het weten op www.facebook.com/fairtradeleusden

Fairtradeweek 7 t/m 15 mei: Wees eens eerlijk, maak jij het verschil?

Iedereen kan een bijdrage leveren aan een eerlijke wereld door bewust producten te kiezen. Fairtrade producten dragen bij aan een beter bestaan voor de producenten in ontwikkelingslanden.

Tijdens de Fairtrade week zijn producten in de aanbieding bij supermarkten en de wereldwinkel, let daarbij op de huis-aan-huis folder.