Voortuinkeuring in Achterveld

09-04-2018, 13:35 | Lezersnieuws | Gerda van Piggelen

Datum:

vrijdag 20 april 2018, 00:00 tot dinsdag 20 november 2018, 20:00

Locatie:

Jan van Arkelweg 6
Cultureel centrum de Moespot
Achterveld

Binnenkort gaan ze weer op pad: vrijwilligers van Groei&Bloei afdeling Amersfoort/Leusden. In groepjes van drie bekijken ze voortuinen, dit jaar in Achterveld. Dat doen ze drie keer: rond eind april, eind juni en eind september. Zo krijgen ze een goed beeld van de tuinen in de drie tuinseizoenen: voorjaar, zomer en herfst. Er wordt gelet op meerdere aspecten: beplanting, tuinontwerp, onderhoud, kleurgebruik, wintergroen e.d. En dat in drie seizoenen.

Eind april/begin mei vindt dus het eerste bezoek plaats. De eigenaren van tuinen die in aanmerking komen voor een nominatie krijgen hiervan bericht. Deze tuinen worden nogmaals bezocht in de zomer en in de herfst. Alle keren worden foto?s gemaakt en een scorelijst ingevuld.

Op 20 november vindt in De Moespot de prijsuitreiking plaats. Dat is elk jaar een leuke avond, waarbij de foto?s worden getoond en een presentatie wordt gegeven van de bijzondere aspecten van de gekozen voortuinen.

Heeft u een mooie voortuin in Achterveld? Dan hoeft u niet verbaasd te zijn als u een groepje vrouwen bij uw tuin ziet stilstaan, overleggen en foto?s ziet maken. En?.u heeft nog tijd om aan de slag te gaan.