• Presentator Floris Kortie

    Cultuurkoepel
  • LAGERHUIS als CULTUURDEBAT

    vara

Cultuurdebat 6 februari als Lagerhuis

27-01-2018, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 27 januari 2018, 12:25 tot woensdag 7 februari 2018, 12:25

Locatie:

Smidse 1b, Leusden
Theater De Tuin
Leusden

Op 6 februari wordt in Theater De Tuin vanaf 19.00 uur het Cultuurdebat georganiseerd door de Cultuurkoepel Leusden.

Het cultuurdebat vindt plaats ter voorbereiding op de gemeente raadverkiezingen van 21 maart a.s.

Er is gekozen voor de zogenaamde Lagerhuisopstelling zoals deze destijds bij de VARA op de TV was te zien.

Aan de ene zijde op de eerste rij stellen zich alle 6 politieke partijen op met 2 personen per partij en aan de andere kant vertegenwoordigers van 12 culturele organisaties.

Floris Kortie zal de gehele avond leiden en zal aan het begin wethouder Erik van Beurden interviewen over de resultaten van de culturele activiteiten in de afgelopen 4 jaar onder zijn verantwoordelijkheid als wethouder van onder andere Cultuur.

Vervolgens worden er een aantal stellingen gepresenteerd waarover de politiek en de cultuur met elkaar in discussie gaan en hun standpunten uitwisselen.

In de stellingen gaat het bijvoorbeeld over de waarde van cultuur voor de samenleving, de betekenis van de bibliotheek voor Leusden, het cultuuraanbod voor jongeren tussen 14 en 18 jaar, een cultuurfonds ja of nee en de financiering van grote evenementen door o.a. de gemeente van evenementen zoals Leusden Jazz, Opera en Puddingpop.

De organisaties die zich hebben aangemeld zijn o.a.: Valleiconcerten, Historische Kring, Ach en Wee, Gerhard ter Winkel, ELTA, Vrije Kwasten, Open Atelier Route, Latent Talent, MAC-house museum, Gilde, Fort 33, Theater De Tuin, Stichting Opera, Stichting Jazz, Scholen in de Kunst en de Bibliotheek, scholen en muziekdocenten en Leusden ZeT en veel individuele personen. Totaal meer dan 65 personen. De culturele partijen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen tot vrijdag 2 februari via leukerleusden@gmail.com.