• Oud topschaatser Carl Verheijen spreekt in het Zincafé op 31 januari

    Carl Verheijen

Carl Verheijen over 'Sport als inspiratiebron'

22-01-2018, 11:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 31 januari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

De Smidse 1B, Leusden
De Tuin
Leusden

Vlak voor de Olympische Winterspelen gaat oud-schaatser Carl Verheijen ons meenemen in de wereld van de topsport. Hoe ga je om met de druk van presteren, maar ook met de onvermijdelijke teleurstellingen? En krijg je een dip als je carriere voorbij is?

En heb je nog wel een privé leven in de aanloop naar topwedstrijden? Hoe kijkt hij terug op die enorme inzet in zijn jeugd ?

Interessant is dat Carl ook in zijn eigen beroepsmatige leven betrokken is gebleven bij het belang van bewegen voor gezondheid. En wat vindt hij van de vaak opkomende 'sportgekte', immers sommigen zien sport als "de belangrijkste bijzaak van het leven"?

Carl Verheijen (1975) komt uit een echte schaatsfamilie. Vader Eddy, moeder Rieneke Demming en broer Frank schaatsten op hoog niveau. Carl is getrouwd met oud-schaatsster Andrea Nuyt. Hij haalde het doctoraal examen geneeskunde en behoorde in de periode 2005-2007 tot de internationale top op de lange afstand. Hij stopte met topsport in 2010 en is nu directeur van twee door hem opgerichte gezondheidscentra.