Columns

Columnist:

Knipoogje

Hartepijn

Het was (vooralsnog) het laatste huis dat gebouwd werd in Tabaksteeg: Gastenhuis Leusden. Maar het is dan ook het grootste én leukste huis van de wijk. Dat schrijf ik uit ervaring en met enige weemoed. Deze week nam ik afscheid, een beetje zoals Willeke – dag huis, dag lieve oude mensen.

Columnist:

Knipoogje

Ouderschap

Loslaten. Ik wil wel, maar het is zo verdraaide lastig. Bosmans junior is enkele maanden geleden begonnen aan een nieuwe baan. Als eventmanager begeleidt hij de grotere evenementen van een bekende hotelketen. Een superbaan, die hem gelukkig en zijn ouders trots maakt.

Columnist:

Knipoogje

Schaatspret

Hier en daar rest nog een hoopje sneeuwprut, maar eigenlijk zijn we alweer vergeten dat het vorige week even wit, koud en glad was. Koning Winter, de enige vorst die zich met recht vorst mag noemen, liet zich enkele nachten gelden en meteen schoot Nederland collectief in de stress.

Columnist:

Knipoogje

Avontuurlijk

Huize Bosmans is al een paar maanden in de ban van een paar andere huizen. Tiny houses om precies te zijn, want wij volgen al een tijdje het SBS6-programma Wereldreis op Wielen.

Columnist:

Knipoogje

Contantje

Deelde ik vorige week de geneugten van een alleseter met u, deze week moet ik daar aan toevoegen dat ik ook een allemansvriend ben. Het was Jacques van Houtert die mij in een reactie op de vorige column attendeerde op het feit dat ik tijdens mijn boodschappenrondje de poelier was vergeten.

Columnist:

Knipoogje

Levensgenieter

De feestdagen voorbij en de arbeid hervat kunnen we eindelijk weer 'gewoon' doen. Ik merk dat juist dat mij erg gelukkig maakt in dit nieuwe jaar: gewoon doen.

Columnist:

Knipoogje

Ontgroenen

Nu de klok langzaam richting 2019 tikt, maak ik graag de balans op. Voor mij persoonlijk en voor de wereld om mij heen. Waar staan we, hoe was het jaar en valt er misschien nog iets recht te zetten? Dat retrospectief komt voor velen deze dagen als vanzelf.

Droomboom

Kijken, kijken, kijken en uiteindelijk kiezen en kopen. Vervolgens op de schouder, in het net, in de auto, uit de auto, uit het net, weer op de schouder, in de standaard en… Hij staat! Het is alsof Hans van Zetten de verrichtingen van Epke verslaat, maar nee, dit was geen rekstokoefening.

Columnist:

Knipoogje

Uitpakken

Het heerlijk avondje is gekomen. Heel logisch dus dat het Sinterklaasfeest met/zonder (streep door wat niet van toepassing is) zwarte pieten op 5 december de insteek vormt van deze column. Het liefst had ik het zelfs op rijm gedaan, maar daarvoor ontbrak de tijd. Er moest geshopt worden, immers.

Pagina's