Columns

Columnist:

Knipoogje

Gevallenen

Fluorescerende graffitistippen op ooghoogte. Zag u ook al een paar gestipte bomen? Ik wist: hier komt gedonder van. En ja hoor, nog geen week later waren de prachtige bloesembomen in onze straat verdwenen.

Columnist:

Knipoogje

Mateloos

Op de Asschatterweg klinkt al enkele vrijdagen meesterlijke muziek. De repetities van Lisiduna voor het veelbelovende Rembrandt-concert zijn begonnen. Het moet een toegift worden, na het feestelijke Rembrandtjaar. Een ode uit Leusden aan de Hollandse meester.

Columnist:

Knipoogje

Uitdelers

Vol verwachting klopte ons hart en daar was 'ie dan, afgelopen zaterdag, in die bekende rode mantel. En wat werd er meteen gul gestrooid. Niet zomaar in één of andere hoek, maar doelgericht naar de bewoners van de Zwarteweg. Sinterklaas? Nee, Gaston Starreveld!

Columnist:

Knipoogje

Flapuit

De buurman heeft een nieuwe auto gekocht. En de buurvrouw ook. We hebben er een biertje op gedronken, want dit zijn natuurlijk geen kleinigheidjes. ,,Maar je schrijft er toch niets over in de krant hè, buurman?" zei Jeroen lachend, na een flinke slok. Oeps.

Columnist:

Knipoogje

Theater

Het is een beetje gek misschien, maar de bouw van het nieuwe AFAS-hoofdkantoor begint nu al op een attractie te lijken. Een experience eigenlijk, want zo is het bedoeld. Ik zal de eerste niet zijn geweest die het groene licht voor links mist, omdat 'ie rechts wordt afgeleid.

Columnist:

Knipoogje

Santé

We gaan wijnen, wijnen! Ik hoorde het een paar dolle collega's wel eens roepen, maar de herkomst van dit gelag was mij lange tijd vreemd. Sinds maandag niet meer: Beynac in Frankrijk.

Columnist:

Knipoogje

Smart

Uw dorpsfluisteraar rapporteert deze week van een afstandje, met excuses. Met een paar vrije dagen van de krantenbaas kon ik me veroorloven Leusden in te ruilen voor Hînce?ti. Hûh? Wie zijn topografische kennis op orde heeft, zegt nu: Moldavië.

Columnist:

Knipoogje

Hessen weg

Mijn werk brengt me vaak bij bijzondere mensen. Zo had ik enkele dagen geleden in Utrecht een ontmoeting met Wim Daniëls. Aanleiding: de Brabantse taalkundige brengt in zijn nieuwe boek een ode aan het dorp van weleer. Nou, dan moet je net mij hebben – de nostalgische dromer.

Pagina's