Columns

Columnist:

Knipoogje

Lentelust

Het moge duidelijk zijn dat koning Winter heeft zitten winterslapen, want met veel wind en regen zijn we van de herfst ineens in de lente beland. Hoera, roept uw warmbloedige krantenschrijver, maar hij hoort ook zijn moeder: maart kan zijn staart nog roeren, jongen.

Columnist:

Knipoogje

Meesterlijk

Pa-pa-pa-paaa… Zo op papier slaat het nergens op, maar geblazen en gestreken klinkt het wonderschoon. Pa-pa-pa-paaa… Dreigend ook een beetje. Ik heb het de afgelopen week meerdere malen moeten laten horen, vooral aan dochterlief en haar vrienden. We zijn naar het Concertgebouw geweest, namelijk.

Columnist:

Knipoogje

Postnataal

Het is mij regelmatig verweten dat ik een verjaardag was vergeten, een trouwdag of een sterfdag. En gelijk hebben de verwijters, want je familie en vrienden vergeet je niet, toch? Maar wij zijn gewoon niet zo van de kalender en van feesten noch partijen.

Columnist:

Knipoogje

Persbericht

Uw wekelijkse columnist heeft op het moment dat u dit leest even wat anders aan zijn hoofd dan de schrijverij. Ik tel schaapjes. Nee, niet uit slaapnood, maar uit vrije wil. Op vijf minuten fietsen van ons huis hebben de Treeker schapen van herder José onderdak gevonden om te werpen.

Columnist:

Knipoogje

Busbabbel

De kans is groot dat u morgenochtend burgemeester Bouwmeester bij de Versbakkerij van Ted Tammer treft. Hij heeft een koffieafspraak met gedeputeerde Schaddelee op het provinciehuis en een paar moorkoppen -Tammer heeft ze nog - uit eigen doos is uiteraard zeer attent.

Columnist:

Knipoogje

Klapperrrr

900 cd's, van kathedrale koorzang tot gierende gitaren. Wanneer de boekenkast de spiegel is van je ziel, dan is de cd-kast toch zeker de soundtrack van je leven. Mijn handige vader bouwde de kast en ik vulde de planken. Tot vorige week.

Columnist:

Knipoogje

Wafscheid

Het dierenrijk verblijdt ons de laatste tijd met louter blijde boodschappen. Zijn het geen parende panda's in Rhenen of drachtige olifanten in Amersfoort, dan is het wel een naderende geboortegolf bij de schaapskudde Treeker Wissel. Hoezee, hoezee, hoezee! Maar wij missen Tibbe nog steeds.

Columnist:

Knipoogje

Karsilama

Er hangt een zeemeermin boven mijn bureau, een cadeautje. Haar navel bloot, de staart roze en het lange haar goudgeel. Ernaast een eenhoorn-achtig zeedier in bonte kleuren. Ze zijn getekend door Azra en ik kreeg ze deze week bij mijn Turkse pizza.

Columnist:

Knipoogje

Lentesnert

Stoot ik onze dorpsgenoten Heinze Bakker, John Bernard en Carl Verheijen tegen de borst, wanneer ik in de kantlijn een ode breng aan de vroege lente?

Pagina's