Columns

Columnist:

Knipoogje

Karsilama

Er hangt een zeemeermin boven mijn bureau, een cadeautje. Haar navel bloot, de staart roze en het lange haar goudgeel. Ernaast een eenhoorn-achtig zeedier in bonte kleuren. Ze zijn getekend door Azra en ik kreeg ze deze week bij mijn Turkse pizza.

Columnist:

Knipoogje

Lentesnert

Stoot ik onze dorpsgenoten Heinze Bakker, John Bernard en Carl Verheijen tegen de borst, wanneer ik in de kantlijn een ode breng aan de vroege lente?

Columnist:

Knipoogje

Onzuiver

2019 is voorbij, 2020 alweer een week op dreef. Daarmee zijn de bakluchten, kruitdampen, dennenbomen en klingklokjes toch echt wel verleden tijd. Ja, zelfs de meeste goede voornemens zijn weer wat ze waren: slechte eigenschappen – zeg maar eerlijk.

Columnist:

Knipoogje

Voornemen

Je hebt van die zaken waarbij een knipoogje niet zou misstaan. Gewoon ter relativering. Maar er zijn er ook waarbij je maar blijft knipperen of zelfs je ogen sluit. Neem de Korf-kwestie.

Columnist:

Knipoogje

Zaligheid

Hoewel ik geen trouwe kerkganger ben, neem ik het Zalig Kerstfeest graag letterlijk: drukte in de keuken, smullen aan tafel. Antoine Bodar, de bekendste priester van Nederland, heeft me daarvoor al eens op mijn vingers getikt.

Columnist:

Knipoogje

Herder

Een kneusje moest het zijn, de dennenboom in onze woonkamer. Dat is doorgaans de enige inbreng die ik heb bij de december-metamorfose. Een kneusje, omdat ook bomen met een beperking wonderschone takken hebben. Een kwestie van zien.

Columnist:

Knipoogje

Gevallenen

Fluorescerende graffitistippen op ooghoogte. Zag u ook al een paar gestipte bomen? Ik wist: hier komt gedonder van. En ja hoor, nog geen week later waren de prachtige bloesembomen in onze straat verdwenen.

Columnist:

Knipoogje

Mateloos

Op de Asschatterweg klinkt al enkele vrijdagen meesterlijke muziek. De repetities van Lisiduna voor het veelbelovende Rembrandt-concert zijn begonnen. Het moet een toegift worden, na het feestelijke Rembrandtjaar. Een ode uit Leusden aan de Hollandse meester.

Columnist:

Knipoogje

Uitdelers

Vol verwachting klopte ons hart en daar was 'ie dan, afgelopen zaterdag, in die bekende rode mantel. En wat werd er meteen gul gestrooid. Niet zomaar in één of andere hoek, maar doelgericht naar de bewoners van de Zwarteweg. Sinterklaas? Nee, Gaston Starreveld!

Pagina's