Columns

Columnist:

Knipoogje

Santé

We gaan wijnen, wijnen! Ik hoorde het een paar dolle collega's wel eens roepen, maar de herkomst van dit gelag was mij lange tijd vreemd. Sinds maandag niet meer: Beynac in Frankrijk.

Columnist:

Knipoogje

Smart

Uw dorpsfluisteraar rapporteert deze week van een afstandje, met excuses. Met een paar vrije dagen van de krantenbaas kon ik me veroorloven Leusden in te ruilen voor Hînce?ti. Hûh? Wie zijn topografische kennis op orde heeft, zegt nu: Moldavië.

Columnist:

Knipoogje

Hessen weg

Mijn werk brengt me vaak bij bijzondere mensen. Zo had ik enkele dagen geleden in Utrecht een ontmoeting met Wim Daniëls. Aanleiding: de Brabantse taalkundige brengt in zijn nieuwe boek een ode aan het dorp van weleer. Nou, dan moet je net mij hebben – de nostalgische dromer.

Columnist:

Knipoogje

Sapperdeflap

Dit Knipoogje in de kantlijn van pagina 3 is slechts een heel bescheiden bijdrage aan uw favoriete krant. Ik mis wat dat betreft de journalistieke ambities om uit te pakken, dus laat het grotere Leusder (schrijf)werk liever aan Jeroen, Marcel, Daan, Mariska en Johan.

Columnist:

Knipoogje

Bordspel

Trouwe lezers van deze pagina zullen het zo nu en dan gemerkt hebben, ik mag graag een beetje spelen met woorden. Taal intrigeert me. Niet dat ik graag het hoogste woord heb, maar bij voorkeur wel het laatste. Vaak letterlijk.

Columnist:

Knipoogje

Kosterlijk

Opnieuw sloot vorige week een kerk haar deuren: de Wederkomst des Herenkerk in Utrecht. Voor deze lokale krant wellicht iets te ver van het bed, maar voor uw lokale krantschrijver niet.

Columnist:

Knipoogje

Bakpieper

Het had iets weg van Expeditie Robinson, maar dan zonder bikini's en camera's: mijn pieperoogst in het Voedselbos. Eerst over de kronkelpaadjes van de Vlindertuin, dan linksaf bij het imkerveld en rechts over de brug, om tot slot met hoge passen door de bloemenakker te struinen.

Columnist:

Knipoogje

Leest

Sleutelhangers waar je een foto in kunt doen. Waar haal je zo'n ding?! Bij Blokker en HEMA zocht ik tevergeefs. Bij Zeeman had ik succes. Nou ja, bijna. De vriendelijke verkoopster gaf me veel kans namelijk bij de schoenmaker. De schoenmaker?

Columnist:

Knipoogje

VOC

Het is wellicht iets waar anderen over zwijgen, maar ik schrijf het gewoon: ik heb een opblaaspop besteld! Nee, niet zo'n rondborstige met gretige mond, maar eentje op leeftijd. En keurig gekleed bovendien. Sara heet ze.

Pagina's