Uitdelers

Vol verwachting klopte ons hart en daar was 'ie dan, afgelopen zaterdag, in die bekende rode mantel. En wat werd er meteen gul gestrooid. Niet zomaar in één of andere hoek, maar doelgericht naar de bewoners van de Zwarteweg. Sinterklaas? Nee, Gaston Starreveld!

De Postcode Loterij pakte zaterdagavond flink uit met enkele tonnen voor lotenbezitters met de postcode 3833 AK. Het is ze van harte gegund, al had ik persoonlijk een voorkeur voor 3833 ED, maar zo gaat dat met dit spelletje. Het geluk zit 'm in twee letters. Ik geloof trouwens dat ik de miljoenen waarop ik al jaren hoop in gedachten al honderden keren heb uitgegeven. Een huisje bouwen, een reisje maken, de spaarrekening van de kinderen… Ja, die fantasie blijft intrigerend leuk. Niet eens zozeer voor de heb, meer voor de geef. Het delen van geluk maakt namelijk nog gelukkiger.

Toen mevrouw Bosmans en ik dik tien geleden LIEF LEUSDEN in het leven riepen, hadden we nog geen idee wat dit vrijwilligerscollectief allemaal teweeg zou brengen. Wat begon met een kerstdiner voor 150 Leusdenaren bij de ISVW is inmiddels uitgerold tot een palet aan activiteiten. Simpelweg door ondernemers via vrijwilligers te verbinden met inwoners die om welke reden dan ook een pleziertje kunnen gebruiken. Neem de vip-kaarten voor de musical Anastasia in het AFAS Circustheater, daar hebben we via deze krant een paar Leusdenaren heel blij mee gemaakt. Nog bedankt trouwens, voor uw lieve suggesties.

Over uitdelen gesproken. Nu de donkere maanden zijn aangebroken en de temperatuur daalt, neemt de behoefte aan een beetje Leusdense liefde trouwens toe. Dus zullen we deze winter weer een beetje meer naar elkaar omkijken? Fijn! Ja, ook op de Zwarteweg, want je zult er maar wonen en níet meespelen in de loterij. Dat is een gevalletje Slachtofferhulp.

Nu Gaston weer terug is naar Spanje en we nog twee weken zitten opgezadeld met die lieve, goede Sint, is het belangrijk dat we onze verlanglijstjes op orde hebben. 'Eigen winkelier eerst' is de boodschap van het Sintcomité, zo begreep ik tijdens de intocht! Dat kunnen dus kaatsenballen en bromtollen van Intertoys zijn, maar ook snoezige jurkjes van Jola en letters van Mekking-banket. En dan heb ik het inspirerende Achterveld nog niet eens genoemd. Het schijnt namelijk dat de goedheiligman zijn zakken dit jaar heel graag vult op de Hessenweg. Nee, geen zorgen over de wegwerkzaamheden, want wegwijspiet zorgt dat Sinterklaas (lees: alle hulpklazen) de winkels goed kunnen bereiken.

Ik denk trouwens dat ik mijn heerlijke avondje dit jaar doorbreng bij De Dikke, al is het maar om die rijke stinkerds van de Zwarteweg eens te aanschouwen. Te hopen is alleen dat de zwarteweg-discussie aan dit huisje voorbijgaat, want ook al ben ik zwart als roet, ik meen het toch goed.

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl