Jazzy

That's life, that's what people say. You're riding high in April, shot down in May…

Kent u deze tekst? Van Frank inderdaad, maar ik haal de woorden des levens aan vanwege Dennis. Hij komt namelijk naar Leusden Jazz: Dennis van Aarssen, winnaar van The Voice of Holland. Wat een meesterlijke zet van organisator Alexander Beets!
Echt waar, ik geloof dat ik de video van Dennis' Voice-auditie al meer dan 200 keer heb teruggekeken. Om zijn timing, zijn beleving van het nummer en het geflirt als een echte crooner. En uit ongeloof, niet te vergeten. Mind you: deze 24-jarige student stond daar voor een groot tv-publiek heel relaxt Sinatra te zingen, 'The Voice' zelf! Juist dat maakt die zet van Alexander Beets meesterlijk. Hij boekte voor zijn achtste editie Leusden Jazz doorgebroken jong talent met een belegen geluid. Oude wijn in nieuwe zakken, zogezegd. Het is daarom dat ik mijn YouTube deze week opnieuw een slinger gaf en op de klanken van 'de Nederlandse Sinatra' zaterdagavondkaarten bestelde op de site van De Tuin. Dat wordt genieten op 7 september!
En op 6 en 8 september ongetwijfeld ook.

Ik heb op deze pagina al eens een bekentenis afgelegd over mijn fanfareverleden, in de tijd dat Lisiduna nog door onze straten marcheerde in gele jassen en met struise veren. Nee, niet bepaald sexy, maar ik kon in ieder geval iets muzikaals op mijn cv plaatsen. Nou behoort het bom-bom-bom-repertoire van een paukenist niet bepaald tot de muzikale topklasse, maar toch.

Dat piepkleine ritmisch talentje is voor mij trouwens een belangrijke houvast, want veel meer muzikaliteit heb ik helaas niet in mijn mars. Had ik maar wat harder gespaard voor een drumstel of de tijd genomen voor pianolessen. En waarom kreeg ik niet het danstalent van mijn vader? Man, zelfs de polonaise gaat mij moeilijk af. En zo geef ik mijn muzikale beperkingen weer door aan mijn kinderen. Bosmans junior maakte van de cursus Muziek op schoot bijvoorbeeld al snel Muziek van schoot. 'Gaan we zingen? Ik ben weg!' Nee, de Bosmansen halen geen hitparade.

Maar wacht eens even. Ik heb vanaf mijn dertiende plaatjes gedraaid bij de streekpiraat Superradio! De cassettebandjes, singles – voor de jonge lezer: zwarte ronde grammofoonschijven met een gat – en cd's staan nog immer metershoog opgestapeld op zolder; van Glenn Miller tot David Bowie. Zie daar: tóch een muzikale carrière! Nog steeds ben ik trouwens een mannetje van de radio, al moet ik me tegenwoordig meer met de praatjes dan de plaatjes bemoeien. Laat mij Dennis dus maar aankondigen op 7 september, zodat ik heerlijk van zijn muzikaal talent kan genieten. En als ik Alexander een advies mag geven: neem Dennis na afloop even mee naar Monet. Drie glazen Jack Daniels en zijn voice is op z'n best tijdens een toegift met Deborah J. Carter en trio Peter Beets.

Yes, that's life!

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl