Fiet-fieuw!

Beklaagde ik mij op deze pagina eens over de misplaksels van de verkiezingscampagne, deze dagen gaat mijn stem naar een nieuwe partij die weet hoe het wél moet. Met posters keurig achter glas, pepertjes in plaats van een tomaat, een veelbelovend programma vol passie en een partijleider die wél fotogeniek is.

Na beklagen komt behagen. U zult wel denken: een 51-jarige columnist die vorige week eerst zijn bil-tattoo in de strijd werpt en deze week de seks predikt, is overduidelijk beland in de midlifecrisis. Nee hoor, geen sprake van. Maar ik kan niet ontkennen dat de wulpse dame in het billboardwoud aan makelaars, hamburgerrestaurants en keukenwinkels een frisse verschijning is. Ze valt op. Net als ik trouwens, toen ik even mijn auto bij de bushalte parkeerde om de reclamedame op de foto te zetten. ,,Functioneel naakt voor de krant, mensen", riep ik nog tegen de wachtende passagiers. En zo zit ik nu met een kastanjebruine verleidster op mijn telefoon, achter de pc. ,,Je volgende column?!" Mevrouw Bosmans heeft zo haar bedenkingen. Heel even gluur ik naar de bijbehorende website, maar het is me al snel duidelijk: dit passiemeisje bedrijf geen politiek, maar pure liefde. Ik kan me eenvoudig inschrijven, eventueel zelfs samen met mevrouw Bosmans. Ehh.. Nee, bedankt. Aan passie geen gebrek in Huize Bosmans en de ware liefde delen wij graag op een andere wijze.

Wat me overigens opvalt in deze zaak van lichte zeden, is dat de Leusdense CU/SGP-fractie zich nog niet heeft geroerd. Kwam de christelijke politiek eerder dit jaar in buurgemeente Barneveld nog in opstand tegen de vrije campagnemoraal, hier in Leusden lijkt het gepikt te worden – sorry, flauwe woordspeling. Misschien is het omdat het passiemeisje niet echt bloot is. Met mijn neus op het reclamebord ontwaar ik een huidkleurig topje, ahum. Bovendien voert ze campagne in de bushalte bij Burgemeester Buiningpark, pal tegenover het zwembad. Prima alibi om je alvast uit te kleden.

Nee, zonder gekheid, ik vermoed dat CU/SGP geen tijd heeft voor dit soort ondeugden. Er is werk aan de fractiewinkel. Zij rekenen zich op dit moment immers suf op het Leusdense afvalbeleid. Weet u het nog? Door goed te scheiden zouden we in Leusden niet alleen het milieu, maar ook geld sparen. En nu blijkt dat we het zo goed doen, krijgen we naast een schouderklopje alsnog de rekening. De knappe christelijke koppen hebben nu ontdekt dat een ander rekenmodel de verhoging van de afvalbelasting kan voorkomen. Hulde aan rekenmeester Jan Overweg.

Ik stel dan ook voor dat het knappe koppie van de datingsite zich nog heel even ontfermt over kleumende buspassagiers, maar daarna mag ze opgepropt toch echt heel snel in de gratis oud papier-container. Dat is namelijk de enige manier om gepassioneerd te scheiden. Met liefde,

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl