Avontuurlijk

Huize Bosmans is al een paar maanden in de ban van een paar andere huizen. Tiny houses om precies te zijn, want wij volgen al een tijdje het SBS6-programma Wereldreis op Wielen. Hierin trekken twee gezinnen en twee stellen met hun kleine huisjes op wielen in een karavaan van Canada naar Zuid-Amerika. Het is vermakelijk en een beetje jaloersmakend tegelijk, want het ene moment zeggen we tegen elkaar: 'Deden wij dat maar'. En nog geen vijf minuten later: 'Ik moet er niet aan denken'.

Wij zijn niet zo van het avontuur, eerlijk gezegd. Saai misschien, maar het scheelt in ieder geval veel discussie bij het plannen van vakanties. Over drie zaken zijn we het namelijk snel eens: niet ver weg, niet in een tent en niet in de sneeuw. En zo belandden we in het verleden al eens in Moddergat, Grijzegrubben en Zwiep – het is ongelooflijk, maar waar. Een huisje op wielen en een trektocht van 20.000 kilometer is aan ons dus niet besteed. Hoewel…

Mevrouw Bosmans heeft zich sinds kort met een vriendin ontfermd over een ouderwetse caravan. Eentje op wielen, professioneel gepimpt door mijn lief en op een vaste stek aan een nabijgelegen bosrand. Het moet straks, tijdens zonnige lente- en warme zomerdagen, een inspirerende rustoord zijn. Vooral voor haar, mij niet gezien. Ach, ik gun mijn vrouw dit avontuurtje, onderwijl verlangend naar mijn eigen avontuurtje in een lustoord, haha.

Dat verlangen moet u vooral met een korreltje zout nemen, maar fantaseren doe ik wel graag. Over huizen, bedoel ik. Neem Hamersveldseweg 131. Dat is die moderne villa aan het eind van 200 meter oprijlaan. Hij staat al even te koop! Wie € 4.950.000 overmaakt, mag hem hebben. Flink aan de prijs, inderdaad, maar dat krijg je er wel een zwembad en het mooiste uitzicht van Leusden bij. En wie wil er nou geen huis met meer badkamers dan slaapkamers?! Als ik een beetje lef in mijn donder had, dan belde ik de makelaar voor een weekje op zicht. Mijn eigen Dynasty…

Nee, iets meer budgetconform is mijn andere droomhuis, aan de Hessenweg in Achterveld, maar dat staat helaas niet te koop. Het is een gemeentelijke monument, waar de firma Coenen huist. Zij doen iets in uurwerken, goud en zilver, maar heel precies weet ik het niet, want ik durf niet naar binnen te stappen. 'Laat de klokjes maar zitten, ik kom uw huis kopen.' Het is wel een originele binnenkomer.

Samen met mevrouw Bosmans heb ik geloof ik al vier keer de auto voor het huis gezet. Gewoon om even te voelen en weg te dromen. Geen Wereldreis op Wielen voor mij, maar veel liever trek ik zeven kilometer met een flinke verhuiswagen richting Achterveld.

Belt u mij als u weggaat, meneer Coenen? Want zoals het uurwerk op Hessenweg 311 tikt, tikt het nergens.        

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl