• Arjan Klaver

Stijldansen in de spotlights

Advertorial

LEUSDEN Pakweg dertig jaar geleden was stijldansen nog onderdeel van de opvoeding. Wellicht is hierdoor het beeld ontstaan dat het ouderwets is om op dansles te gaan. Dansprogramma's als Everybody Dance Now, So You Think You Can Dance en Strictly Come Dancing op de BBC toonden echter een ander beeld, zodat dansen in Nederland weer in de spotlights staat. Tango, quickstep, cha-cha-cha, rumba naar de Weense wals.

Arjan Klaver

Desiree Vroom is binnen Leusden de ambassadeur van het stijldansen. Niet alleen dankzij haar nimmer aflatend enthousiasme, maar ook door het feit dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. „In 2005 ben ik dansles gaan geven bij Stichting Dans Leusden", steekt Desiree van wal. „Dat was in de tijd dat ik wedstrijden danste met als hoogtepunt de titel Nederlands Kampioen in de nieuwelingen klasse. Ik vormde toen een danskoppel met Gertjan van der Broek."

Na een inspirerende tijd bij Stichting Dans Leusden vond Desiree de tijd rijp om op eigen benen te staan. „Doordat in Leusden voldoende behoefte is aan stijldansen, heb ik alles in het werk gesteld om een goede dansruimte aan te bieden. En dat is, zoals je ziet, gelukt. Sinds 2010 ben ik hier gevestigd. Ik heb erg veel plezier in het lesgeven en vind het belangrijk dat de mensen die komen dansen bij ons zichzelf zijn en zich op hun gemak voelen. Het moet een gezellige avond uit zijn om met z'n tweeën de wereld van het stijldansen te ontdekken en te beleven. Bovendien is het ook een ideale manier om je kennissenkring uit te breiden. En last but not least is het een wekelijks moment om met z'n tweeën in beweging te zijn. Niet alleen tijdens de cursussen die over zes avonden in de week zijn uitgesmeerd. Beginnelingen leren de eerste pasjes van de Engelse wals waarna de moeilijkheidsgraad langzaam wordt opgeschroefd via tango, quickstep, cha-cha-cha, rumba naar de Weense wals. En voor degenen die de technieken willen opfrissen, starten we op dinsdag 12 januari 2016 met een opfriscursus. Deze cursus zal plaatsvinden op de dinsdagavond van 20.45 uur tot 22.00 uur. De cursus bestaat uit zeven lessen die om de week worden ingepland. In deze zeven lessen willen we zoveel mogelijk choreografie opfrissen. Daarnaast kunnen de deelnemers één keer per maand heerlijk hun gang gaan op de dansvloer tijdens het vrijelijk dansen. Bovendien houden we 23 januari weer een gezellige stamppottenbal. Kaartjes moeten wel van tevoren worden gekocht. Dat belooft weer een gezellige avond te worden, net als zondag 17 januari als we een korte beginnerscursus geven. Deze cursus is van 16.00 tot 17.15 uur. De danszaal is voorzien van sfeervolle verlichting. En om even bij te komen is er een aantal zitjes en voor een drankje kunnen de aanwezigen terecht bij de bar. Kortom, dansschool Born to Dance is er voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden."

Dansschool Born to Dance

't Koendert 6a

3831 RB Leusden

www.dansschool-borntodance.nl

info@dansschool-borntodance.nl

033 8878860